Hasselaren en bezoekers kunnen nu een themastand over dementie vinden in de inkomhal van de Bibliotheek Hasselt Limburg aan het Kolonel Dusartplein.
Volledig scherm
Hasselaren en bezoekers kunnen nu een themastand over dementie vinden in de inkomhal van de Bibliotheek Hasselt Limburg aan het Kolonel Dusartplein. © Stad Hasselt

Hasselt zet Werelddag Dementie in de kijker met extra initiatieven

HasseltKomende dinsdag is het Werelddag Dementie, en daarvoor wil de Stad Hasselt zich extra inzetten. Zo volgt er op zaterdag 23 oktober in samenwerking met de Bibliotheek Hasselt Limburg het speciaal infomoment ‘Ik, jij samen MENS in dementievriendelijk Hasselt.’ “Daarvoor vind je nu al een themastand in de inkomhal van de bib”, aldus schepen van de Hasselaar Dymfna Meynen (N-VA).

 1. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

  Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.