Illustratiebeeld Kolonel Dusartplein.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Kolonel Dusartplein. © Mine Dalemans

Hasselt verbiedt glazen drankflessen op Kolonel Dusartplein: “We willen niet de Gentse Overpoort worden”

HasseltKomende dinsdag bekrachtigt de Hasseltse gemeenteraad een tijdelijke politieverordening die het dragen van glazen drankflessen op het Kolonel Dusartplein verbiedt.

 1. Industriezone Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwagenparking
  Tongeren

  Industrie­zo­ne Tongeren-Oost krijgt nieuwe vrachtwa­gen­par­king

  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en burgemeester van Tongeren Patrick Dewael hebben zondagochtend de nieuwe vrachtwagenparking ter hoogte van het op- en afrittencomplex 32 van de E313 in Tongeren officieel geopend. Vlak naast de industriezone Tongeren-Oost, aan de huidige carpoolparking, is er door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe parking aangelegd die plaats biedt aan 44 vrachtwagens. Vlaams minister Peeters voorzag hiervoor 1,69 miljoen euro.
 2. Knap debuut van Amerikaanse point guard Casey Benson bij Limburg United: “Schitterend dat Delalieux in ware thriller op de valreep de gouden punten kan thuishouden”

  Knap debuut van Amerikaan­se point guard Casey Benson bij Limburg United: “Schitte­rend dat Delalieux in ware thriller op de valreep de gouden punten kan thuishou­den”

  Het talrijk opgekomen publiek kreeg een basketbalavond om van te smullen. De slotfase werd een thriller van formaat en uitgerekend kersvers internationaal Jonas Delalieux scoorde tegen zijn ex-ploeg Leuven Bears met een buzzer beater de 72-71. Gouden punten voor Limburg United met een opmerkelijk debuut van de Amerikaanse point guard Casey Benson (26) die deze week de tegenvallende Jahii Carson kwam vervangen.