De Hasseltse kermis mag dit jaar opnieuw in volle glorie plaatsvinden, al zal één enkele coronamaatregel wel overeind blijven op het terrein.
Volledig scherm
De Hasseltse kermis mag dit jaar opnieuw in volle glorie plaatsvinden, al zal één enkele coronamaatregel wel overeind blijven op het terrein. © Mine Dalemans

Hasselt stoomt zich klaar voor kermis zoals vroeger: “Nieuwe attracties, metershoog vuurwerk en géén reservaties”

HasseltVanaf 18 september mogen de Hasselaren opnieuw kermis vieren zoals voorheen. De stad tovert vanaf dan het Kolonel Dusartplein om tot een ‘normale kermis' met 163 attracties, toegankelijk voor iedereen zónder reservatie, tijdslot of compartimentering. Ook het vuurwerk is er opnieuw bij en wordt tot wel 80 meter de lucht ingeschoten. Het mondmasker? “Dat blijft wél nog verplicht op het kermisterrein”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

 1. Hasselt pakt uit met ondernemersfolder om nieuwe starters naar stad te lokken
  Hasselt

  Hasselt pakt uit met onderne­mers­fol­der om nieuwe starters naar stad te lokken

  Liefst 62 nieuwe ondernemers vonden zelfs in het coronajaar 2020 hun weg naar Hasselt. Dat blijkt uit de gloednieuwe ondernemersfolder van de stad, waarmee schepen Rik Dehollogne (N-VA), centrummanager Ben Croonenborghs en de dienst Economie ook in de toekomst nieuwe ondernemers willen aantrekken. “De laatste weken mochten we weer nieuwe starters verwelkomen, en die trend houden we met plezier verder aan.”
 2. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”