Vanaf deze week zullen de veegwagens in Hasselt weer extra aanwezig zijn.
Volledig scherm
Vanaf deze week zullen de veegwagens in Hasselt weer extra aanwezig zijn. © Stad Hasselt

Hasselt start vanaf woensdag met jaarlijkse ‘Veegplan’: in deze straten moet jouw auto even weg

HasseltVanaf deze week start Hasselt opnieuw haar ‘Veegplan’ op. Zo zal de stad alle straten binnen de Grote Ring een flinke schoonmaakbeurt geven met de veegwagens, en dat tot en met 16 juni. Komende woensdag zijn alvast negen straten in het centrum aan de beurt. De auto’s die daar normaal gezien geparkeerd staan, moeten op dat moment tijdelijk een ander plekje krijgen. 

  1. Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouwde ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”
    PREMIUM
    Hasselt

    Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouw­de ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”

    Nadat hij een halfjaar lang in een zelfgemaakt bamboehuisje vertoefde aan de Hasseltse Scheepvaartkaai, is Stef Lemmens (28) alweer terug met een wel heel bijzonder project. Op drie maanden tijd bouwde de jonge twintiger een tweede ‘tiny house’...dit keer op wielen. Daarmee trekt hij een week lang de stad rond om in gesprek te gaan met buurtbewoners over zijn alternatieve manier van wonen. “En dan niet om hen ervan te overtuigen dat dit huisje per se ‘the way to go’ is, maar wél om levenslessen met elkaar uit te wisselen”, aldus Stef.