Maandag werden de wieken van de verticale windturbine geplaatst op de sportsite van Kiewit.
Volledig scherm
PREMIUM
Maandag werden de wieken van de verticale windturbine geplaatst op de sportsite van Kiewit. © Mine Dalemans

Hasselt rondt duurzame renovatie van sportsite Kiewit af met verticale windturbine: “Per jaar winnen we zo energieverbruik van dertien gezinnen”

HasseltVanaf dinsdag draait de verticale windturbine van de sportsite van Kiewit (Hasselt) officieel op volle toeren. Die turbine wordt vandaag afgewerkt en is meteen het sluitstuk van een duurzame totaalrenovatie die de sportsite de voorbije jaren onderging.

 1. Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstollende thriller binnengehaald tegen Leuven Bears”
  basketbal BNXT Liga

  Maxime De Zeeuw (Limburg United): “Op karakter na verlenging de gouden zege in bloedstol­len­de thriller binnenge­haald tegen Leuven Bears”

  Het werd een beladen, nerveuze met hoog oplaaiende emoties, belangrijk duel tussen Limburg United en Leuven Bears in de strijd voor een Golden League ticket. Lange tijd leken de Bears af te stevenen op een overwinning. Bij Limburg waren ze even de pedalen kwijt toen sterspeler Maxime De Zeeuw werd uitgesloten met twee technische fouten door ref Geert Jacobs. T1 Raymond Westphalen werd uitgesloten in een zinderende slotfase. Myles Cale liet een vrijworp liggen op de zege, maar in de verlenging (80-76) wist Limburg de gouden punten in Hasselt te houden.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabiliteitsproblemen: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabili­teits­pro­ble­men: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”

  Het Truiense café De Bron op de hoek van de Naamsevest en de Naamsesteenweg moet noodgedwongen sluiten. Na een stabiliteitscontrole bleek het gebouw bijna op instorten te staan. Eigenaar van het pand is brouwerij Alken-Maes dat de komende maand herstellingswerken uitvoert. “Eind februari hopen we opnieuw te kunnen openen”, vertelt uitbater Ken Gysenbergs. Die vindt dat dit had vermeden kunnen worden.