Hasselt heeft er sinds deze week vier droogtesensoren bij.
Volledig scherm
Hasselt heeft er sinds deze week vier droogtesensoren bij. © Stad Hasselt

Hasselt plaatst sensoren om droogte in tuinen en parken te meten

HasseltHasselt heeft vrijdag vier sensoren geplaatst die de gevolgen van hitte en droogte zullen meten in tuinen en parken. De sensoren bevinden zich op Domein Kiewit, in het Kapermolenpark en aan de volkstuintjes in Runkst. Het stadsbestuur hoopt met behulp van de informatie uit die metingen de juiste keuzes te maken bij het inrichten van groen in de openbare ruimte.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Sporting Hasselts TD Eric Eurlings beleeft drukke dagen als hoofd van het vaccinatiecentrum Lanaken-Maasmechelen
  voetbal tweede nationale B

  Sporting Hasselts TD Eric Eurlings beleeft drukke dagen als hoofd van het vaccinatie­cen­trum Lana­ken-Maasmeche­len

  Eric Eurlings draait momenteel vele uren op het vaccinatiecentrum in Maasmechelen. Als centrumverantwoordelijke van Lanaken-Maasmechelen is hij sinds februari druk in de weer om alles in goede banen te leiden. Met succes. Het vaccinatiegemiddelde bij de plus 65-jarigen die hun eerste prik kregen, bedraagt 91 procent en ligt hoger dan het Vlaams gemiddelde. “Dit is een megaproject waar je dag en nacht mee bezig bent”, zegt het diensthoofd vrije tijd van Lanaken en TD van Sporting Hasselt.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"