Hasselt opent voor het eerst het mantelzorgcafé, waar Hasseltse mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten én advies kunnen vragen.
Volledig scherm
Hasselt opent voor het eerst het mantelzorgcafé, waar Hasseltse mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten én advies kunnen vragen. © Stad Hasselt

Hasselt pakt voortaan elke maand uit met mantelzorgcafé

HasseltDe stad Hasselt wil haar mantelzorgers nog beter ondersteunen en start daarom vanaf vandaag met mantelzorgcafés. Die vormen het belangrijkste onderdeel van de ‘MantelzorgHub’ die de stad installeerde. “Mantelzorgers zijn uiterst belangrijk voor dit stadsbestuur en we willen hen met dit nieuwe initiatief optimaal begeleiden”, aldus schepen van de Hasselaar Dymfna Meynen (N-VA).

 1. Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LGBTQI+-gemeenschap, dan ben ik daar heel fier op”
  PREMIUM
  Tongeren

  Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LG­BTQI+-gemeen­schap, dan ben ik daar heel fier op”

  Vanaf 8 december kan het grote publiek gaan kijken naar de langverwachte bioscoopfilm van W817. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Govert Deploige (48), een geboren Tongenaar. Hij speelt de iconische rol van Steve, waarmee hij rond de eeuwwisseling in de prijzen viel. Waar hij toen een jonge twintiger speelde, is hij nu een rijpe veertiger. “Toch was het geen lange zoektocht om de Steve in mezelf terug te vinden", glimlacht de acteur. “Het personage is een deeltje van mezelf geworden.”
 2. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.