Schepen Rik Dehollogne (N-VA) pakt samen met de stad uit met een ondernemersfolder om nieuwe starters aan te trekken.
Volledig scherm
Schepen Rik Dehollogne (N-VA) pakt samen met de stad uit met een ondernemersfolder om nieuwe starters aan te trekken. © Stad Hasselt

Hasselt pakt uit met ondernemersfolder om nieuwe starters naar stad te lokken

HasseltLiefst 62 nieuwe ondernemers vonden zelfs in het coronajaar 2020 hun weg naar Hasselt. Dat blijkt uit de gloednieuwe ondernemersfolder van de stad, waarmee schepen Rik Dehollogne (N-VA), centrummanager Ben Croonenborghs en de dienst Economie ook in de toekomst nieuwe ondernemers willen aantrekken. “De laatste weken mochten we weer nieuwe starters verwelkomen, en die trend houden we met plezier verder aan.”

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Brian Baerts en Eendracht Termien willen met een goed gevoel de winterstop in: “Onze wagon aan koppeloton vasthaken”
  Voetbal Derde Nationale B

  Brian Baerts en Eendracht Termien willen met een goed gevoel de winterstop in: “Onze wagon aan koppeloton vasthaken”

  De twee resterende wedstrijden voor de winterstop zijn voor Eendracht Termien van bijzonder belang. Met Geel en Sint-Lenaerts treft de Genkse club twee rechtstreekse concurrenten voor een plaatsje in de top vijf. “Wij willen absoluut niet afhaken en ons wagonnetje blijven vasthaken aan de top-5 locomotief”, zegt centrale verdediger Brian Baerts strijdvaardig.
 1. Op zoek naar hét perfecte kerstcadeau of sprankelende outfits? Bij deze zeven feestelijke winkels in Hasselt scoor je zeker
  PREMIUM
  Hasselt

  Op zoek naar hét perfecte kerstca­deau of sprankelen­de outfits? Bij deze zeven feestelij­ke winkels in Hasselt scoor je zeker

  Ben jij nog druk op zoek naar een feestoutfit of mis je nog dat ene perfecte cadeau voor onder de kerstboom? Dan helpt onze redactie jou graag op weg met zeven must-visit adresjes in Hasselt. Sprankelende glitterrokken, duurzame zeepjes en ambachtelijke kerststronken die zo uit de oven komen: met deze tips wordt het een eindejaarsperiode om niet te vergeten.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Stad Genk sensibiliseert over sexting bij jongeren: “Sexting behoort tot de normale seksuele beleving van jongeren, maar is niet altijd onschuldig”
  Genk

  Stad Genk sensibili­seert over sexting bij jongeren: “Sexting behoort tot de normale seksuele beleving van jongeren, maar is niet altijd onschuldig”

  Met ‘Weet wat je stuurt’ wil stad Genk jongeren bewuster leren omgaan met sexting. De campagne maakt daarbij gebruik van authentieke sextingberichten die samen met jongeren in het Overkophuis verzameld werden. “Met deze campagne willen we het misbruik onder jongeren drastisch doen dalen”, vertelt burgemeester Wim Dries (CD&V).