De 'DuoDay' verliep woensdag in het Woonzorgcentrum Hogevijf van Hasselt in het bijzijn van schepen Dymfna Meynen (midden).
Volledig scherm
De 'DuoDay' verliep woensdag in het Woonzorgcentrum Hogevijf van Hasselt in het bijzijn van schepen Dymfna Meynen (midden). © Mine Dalemans

Hasselt organiseert ‘DuoDay’ voor meer inclusie van personen met beperking op de werkvloer

HasseltAfgelopen woensdag organiseerde de stad Hasselt een DuoDay, waarbij een personeelslid van de stad gekoppeld werd aan een persoon met een functiebeperking om een dagje mee te draaien binnen een dienst. “Hiermee willen we bewustzijn creëren rond inclusie van personen met een functiebeperking op de werkvloer,” aldus schepen van de Hasselaar Dymfna Meynen (N-VA).

 1. ZVK Eisden-Dorp wint spektakelderby tegen Full Hasselt: “Een lust voor het oog, al was een gelijkspel juister geweest”
  FUTSAL EERSTE NATIONALE

  ZVK Eis­den-Dorp wint spektakel­der­by tegen Full Hasselt: “Een lust voor het oog, al was een gelijkspel juister geweest”

  De Limburgse derbytopper tussen ZVK Eisden-Dorp en Full Hasselt was er ééntje om nooit te vergeten. De meer dan 400 supporters kregen alles voorgeschoteld wat een futsalwedstrijd maar kon bieden: een karrevracht doelpunten, strijd, inzet, opstootjes, frustraties, emoties die hoog oplaaiden en een adembenemend slot. Kortom het was genieten van de eerste tot de allerlaatste minuut. Beide teams namen elk een helft voor hun rekening. ZVK Eisden-Dorp won uiteindelijk nipt het pleit met 8-7. “Al was een puntendeling eerlijker geweest”, klonken beide coaches na de wedstrijd.
 2. Joris De Ceunynck wordt nieuwe coach U14 bij Limburg United: “Klaar voor nieuwe uitdaging”
  basketbal Limburg

  Joris De Ceunynck wordt nieuwe coach U14 bij Limburg United: “Klaar voor nieuwe uitdaging”

  Als speler kan forward Joris De Ceunynck terugblikken op een mooie carrière. De laatste vijf jaar stortte hij zich volledig op coachen. Na enkele boeiende avonturen kwam ex-prof en sportief manager Thomas Dreesen van de Limburg United Academy met de vraag om hem te vervangen bij de U14. Een mooie uitdaging om de Limburgse toppers bij de jeugd trachten te vormen met het vooruitzicht op een profcarrière.
 3. Wat een stunt! KFC Nijlen buigt met tien man 3-0 ruststand om bij Schoonbeek-Beverst (3-3): "Zo’n scenario maak je niet vaak mee”
  voetbal 3NB

  Wat een stunt! KFC Nijlen buigt met tien man 3-0 ruststand om bij Schoonbeek-Be­verst (3-3): "Zo’n scenario maak je niet vaak mee”

  Na de 1-3-nederlaag van vorige week tegen Pelt zag het er aan de rust op bezoek bij Schoonbeek-Beverst opnieuw benard uit voor KFC Nijlen. De troepen van Sam Vermeulen werden vijf minuten voor de pauze tot tien man herleid na rood voor Vets en slikten daarna nóg twee goals voor het rustsignaal. Game over zou je denken, maar in een waanzinnig slotkwartier sleepten de bezoekers alsnog een punt uit de brand, 3-3 was de eindstand.