Het Hasseltse stadsbestuur mocht de titel van beste ‘Veggie Stad’ van 2022 in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Het Hasseltse stadsbestuur mocht de titel van beste ‘Veggie Stad’ van 2022 in ontvangst nemen. © Stad Hasselt

Hasselt neemt VeggieChallenge Award in ontvangst met dank aan 600 deelnemende inwoners

HasseltMet bijna 600 Hasselaren die deelnamen aan de ‘VeggieChallenge’ mag de Stad Hasselt zich de ‘Beste Veggie Stad’ van 2022 noemen. Daarmee steekt Hasselt de eerdere winaars Leuven en Deinze voorbij en mocht Hasseltse schepen van Klimaat Nele Kelchtermans de VeggieChallenge Award donderdagmiddag in ontvangst nemen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Jordi Maus en Sporting Hasselt winnen leuke thuisderby tegen SK Tongeren: “Op basis van de tweede helft een verdiende zege”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale B

  Jordi Maus en Sporting Hasselt winnen leuke thuisderby tegen SK Tongeren: “Op basis van de tweede helft een verdiende zege”

  Het werd een boeiende derby tussen Sporting Hasselt en SK Tongeren. Beide ploegen schoten gretig uit de startblokken, maar halverwege de eerste helft sloeg Jordi Maus genadeloos toe. Nog voor het uur scoorde de Hasseltse kapitein een tweede keer. Toen Devon Maes ook zijn doelpuntje kon meepikken, mochten de boeken dicht. SK Tongeren zag de aansluitingstreffer van Bernd Stassen onterecht worden afgekeurd, maar de Eburonen waren niet scherp genoeg om aanspraak te mogen maken op puntengewin.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.