Stad Hasselt en de organisatie Mooimakers geeft in bijzijn van Vlaams minister Zuhal Demir het startschot van de verkoop van ‘zakasbakjes’ tegen sigarettenpeuken op de grond.
Volledig scherm
Stad Hasselt en de organisatie Mooimakers geeft in bijzijn van Vlaams minister Zuhal Demir het startschot van de verkoop van ‘zakasbakjes’ tegen sigarettenpeuken op de grond. © Gregory Van Gansen

Hasselt motiveert inwoners om sigarettenpeuken ‘de zak’ te geven

HasseltGeen sigarettenpeuken meer op de grond: dat wil Hasselt samen met de organisatie Mooimakers bereiken. De stad start daarom mee een proefproject op, waarbij ze over één van de 21 verkooppunten in Vlaanderen beschikt die vanaf nu ‘zakasbakjes’ zullen aanbieden. Voor zo’n sigarettenzakje kunnen Hasselaren sinds kort bij de Press Shop in de Koning Albertstraat terecht. 

 1. Luik laat terrassen op 1 mei openen, Hasselt en Sint-Truiden blijven braaf hopen: “Mensen snakken naar motivatie”
  Hasselt/Sint-Truiden

  Luik laat terrassen op 1 mei openen, Hasselt en Sint-Trui­den blijven braaf hopen: “Mensen snakken naar motivatie”

  Terwijl de gouverneur van Luik belooft om de heropening van de terrassen op 1 mei niét te zullen tegenhouden ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist, blijft Hasselt braaf afwachten. “Wij blijven uitvoeren wat de regering beslist, maar hopen wél dat ze een verstandige keuze maakt”, zegt kabinetschef Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. Uitslaande brand legt bowling Champion in Zonhoven helemaal in de as: “Mooie herinneringen in vlammen opgegaan”
  PREMIUM
  Zonhoven

  Uitslaande brand legt bowling Champion in Zonhoven helemaal in de as: “Mooie herinnerin­gen in vlammen opgegaan”

  Een uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag bowling Champion in Zonhoven volledig in de as gelegd. De brandweerkorpsen kwamen ter plaatse omstreeks middernacht toen de brand in het pand in de Zavelstraat uitbrak en hadden vier uur nodig om de immense vuurzee onder controle te krijgen. Van de bowlingzaak bleef niets over. “Een groot verlies voor alle Zonhovenaren”, zegt een buurtbewoonster.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?