Schepen van Onderwijs Habib El Ouakili (links) gaat met het stadsbestuur in samenwerking met de Hogeschool PXL en Go! Next Onderwijs voor een nieuwe editie van de zomerscholen. In het midden zien we Elke Martens, coördinator van de PXL-zomerschool, en rechts een studente aan de PXL.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Onderwijs Habib El Ouakili (links) gaat met het stadsbestuur in samenwerking met de Hogeschool PXL en Go! Next Onderwijs voor een nieuwe editie van de zomerscholen. In het midden zien we Elke Martens, coördinator van de PXL-zomerschool, en rechts een studente aan de PXL. © Stad Hasselt

Hasselt lanceert nieuwe zomerscholen met GO! Next Onderwijs en Hogeschool PXL: “Noodzakelijk om leerachterstand door corona bij te werken”

HasseltDeze zomer organiseert Hasselt voor het tweede jaar op rij zomerscholen. “Een noodzaak, want de coronapandemie heeft bij heel wat leerlingen leerachterstand veroorzaakt”, benadrukt schepen van Onderwijs Habib El Ouakili (RoodGroen+). Voortaan zullen daar ook leerlingen met een andere taalachtergrond toegelaten worden. De stad zal ook samenwerken met het GO! Next Onderwijs en de Hogeschool PXL die elk hun eigen zomerschool zullen organiseren.