Schepen Habib El Ouakili huldigde vrijdag samen met Pleegzorg Limburg de gloednieuwe ‘pleegzorgmuur’ in Kuringen in.
Volledig scherm
Schepen Habib El Ouakili huldigde vrijdag samen met Pleegzorg Limburg de gloednieuwe ‘pleegzorgmuur’ in Kuringen in. © Giulia Latinne

Hasselt krijgt tweede ‘pleegzorgmuur’: “Cruciale aandacht met 84 Limburgse kinderen op wachtlijst”

HasseltAan de sporthal van de stedelijke basisschool in Kuringen heeft de stad Hasselt er een gloednieuwe, tweede ‘pleegzorgmuur’ bijgekregen. De lancering van deze muur gebeurt in de ‘Week van de Pleegzorg’, om ouders ook in Hasselt te stimuleren zich te informeren over de pleegzorg. “Er wachten nog heel wat Hasseltse kinderen op een plekje in zo’n pleeggezin”, benadrukt schepen Habib El Ouakili (RoodGroen+). 

  1. Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”
    PREMIUM
    Lummen

    Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”

    De Lummense Els Vandenhove (58) is een weerbare vrouw. In 2007 verloor ze haar man en drie jaar later besloot ze om een B&B te openen in de Algarve in Portugal. Daar krijgt ze van maart tot oktober Vlamingen over de vloer. In de wintermaanden gaat ze op verkenning in de streek om ook haar vaste klanten te kunnen blijven verrassen. “Eerst wilde ik naar Schotland, maar laat ons eerlijk zijn: het weer is hier toch beter”, lacht ze goedgezind vanuit de Portugese zon.