Illustratie van het dakterras van Brewmine TAP
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van het dakterras van Brewmine TAP © Brewmine TAP

Hasselt krijg na meer dan 50 jaar terug eigen stadsbrouwerij met craftbier uit 20 tapkranen: “We worden de enige horecazaak in de stad met een dakterras”

HasseltAl meer dan 50 jaar moet Hasselt het stellen zonder stadsbrouwerij, maar daar komt weldra verandering in. Brewmine TAP (een bedrijf binnen de Brouwland groep) opent in het voorjaar op de Zuivelmarkt. “Er zal bij ons geen Duvel of Westmalle door de 20 tapkranen stromen, wel gelijkaardige bieren die artisanaal gebrouwen zijn en waarover je meteen ook een woordje uitleg krijgt”, vertelt Business Unit Manager Thomas Balis.

 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. Samson-imitator met pretparkdroom en rock-’n-rollmentaliteit: Gentenaar Matthias Browaeys (26) is zoveel meer dan een ‘Jonge Wolf’

  Sam­son-imitator met pretpark­droom en rock-’n-rollmenta­li­teit: Gentenaar Matthias Browaeys (26) is zoveel meer dan een ‘Jonge Wolf’

  In de VTM-docureeks ‘Jonge Wolven' is Gentenaar Matthias Browaeys (26) één van de protagonisten. De oprichter van ‘WinWinner’ (gegroeid uit een bachelorproef) en zaakvoerder van ‘The Harbour’ haalde al 30 miljoen euro op om te kunnen herinvesteren. “Vroeger bekeken ze me als ‘het naïeve studentje’, maar nu kan niemand nog om ons heen", glimlacht de flamboyante ondernemer.