Archiefbeeld van de eerste editie in Hasselt in 2020.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de eerste editie in Hasselt in 2020. © Karolien Coenen

Hasselt is dit najaar opnieuw ‘Weekend van de Klant’

HasseltOp zaterdag 1 en zondag 2 oktober is Hasselt opnieuw gaststad voor het ‘Weekend van de klant’, een organisatie van Comeos en UNIZO. “Het zal er twee dagen lang bruisen van de randanimatie én de klant zal meer dan ooit bedolven worden onder de verrassingen”, belooft schepen van Lokale Economie en Toerisme Rik Dehollogne (N-VA).

 1. 22-jarige Hasselaar die urenlang tegen zijn wil vastgehouden werd, nu ook gearresteerd: “BB gun, kogelwerend vest en restanten van drugs in appartement gevonden”
  Hasselt

  22-jarige Hasselaar die urenlang tegen zijn wil vastgehou­den werd, nu ook gearres­teerd: “BB gun, kogelwe­rend vest en restanten van drugs in apparte­ment gevonden”

  De 22-jarige man uit Hasselt, waarvan dinsdagochtend werd gedacht dat hij tegen zijn wil werd vastgehouden door een 23-jarige man uit Maaseik, is nu zelf ook gearresteerd. Volgens het Parket van Limburg werd er bezwarend materiaal aangetroffen in het appartement in centrum Hasselt waar de feiten zich voordeden. Er werd een BB gun, een kogelwerend vest en restanten van drugs aangetroffen.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 1. VAKANTIETIP VOOR DE THUISBLIJVERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Limburg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”
  PREMIUM
  Bree / Pelt

  VAKANTIE­TIP VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Lim­burg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: ‘met de Vespa’ eropuit tussen maïsvelden en landbouwakkers in Noord-Limburg.
 2. Stad Genk zet voortaan veiligheidsdrone in om hulpdiensten te ondersteunen: “Dé manier om cruciale minuten te besparen”
  PREMIUM
  Genk

  Stad Genk zet voortaan veilig­heids­dro­ne in om hulpdien­sten te ondersteu­nen: “Dé manier om cruciale minuten te besparen”

  Stad Genk lanceert samen met telecomoperator Citymesh en S-Lim een project met een veiligheidsdrone die beelden maakt tijdens de eerste minuten bij levensbedreigende situaties. Dankzij de technologie en software van deze drone kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter informatie verzamelen bij incidenten. De drone wordt gestationeerd op het dak van politiezone Carma in Genk en wordt in een eerste fase door de Brandweerzone Oost-Limburg gebruikt.