Voor de Hasselaren en de toeristen blijft De Japanse Tuin een ‘must-see’.
Volledig scherm
Voor de Hasselaren en de toeristen blijft De Japanse Tuin een ‘must-see’. © Mine Dalemans

Hasselt heeft toeristische topzomer achter de rug: “Vooral De Japanse Tuin blijft grootste favoriet”

HasseltAfgelopen zomer was een toeristisch succes voor de stad Hasselt. Met een kamerbezetting van bijna 65 procent in juli en 74 procent in augustus doet de Limburgse hoofdstad het beter dan kunststeden Antwerpen en Gent. Zelfs de cijfers van De Kust als absolute Vlaamse topbestemming komen in het vizier.

 1. Oppositie stapt op tijdens gemeenteraad vanwege “leegloop bij gemeentepersoneel”
  Lummen

  Oppositie stapt op tijdens gemeente­raad vanwege “leegloop bij gemeente­per­so­neel”

  De oppositie in Lummen stapte gisteravond op tijdens de gemeenteraad. Een klassieke move in de gemeentepolitiek wanneer men geen consensus bereikt over bepaalde punten. De oppositie pikt het niet dat een aantal mensen stoppen bij het gemeentepersoneel en niet vervangen worden. Vorige week maakte hr-manager Karolien Mondelaers bekend dat ze op zoek is naar een andere job. Ook de algemeen directeur kondigde aan op 31 december te vertrekken. Raadslid Brigitt Carlier (Vooruit) spreekt zelfs van 33 vertrekkers op tien maanden tijd, zonder de 25 van het rustoord mee te rekenen. “Het kot loopt leeg”, klonk het onder meer. “Dit is schuldig verzuim.” De meerderheid gaf aan dat er wel degelijk exitgesprekken worden gevoerd, maar wilde het topic verder niet bespreken. De oppositie in Lummen bestaat naast Vooruit ook uit Groen, Open Vld en onafhankelijken.
 1. OPROEP. Zin in het Schlagerfestival én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel
  Hasselt

  OPROEP. Zin in het Schlager­fes­ti­val én centje extra? Meld je hier nog snel aan als personeel

  Vanaf deze vrijdagavond kan het Schlagerfestival naar jaarlijkse gewoonte eindelijk opnieuw plaatsvinden. Zo kunnen feestvierders de komende twee weekends op 22, 23, 24, 29 en 30 oktober in de Hasseltse Trixxo Arena terecht voor de 15de editie, ditmaal met optredens van onder meer De Romeo’s, Willy Sommers en Raymond van het Groenewoud. “Wél zoeken we nog extra personeel voor 29 en 30 oktober”, roept de organisatie op.