Hasselt wil komaf maken met de drukte en verkeersonveilige plaatsen in Kuringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hasselt wil komaf maken met de drukte en verkeersonveilige plaatsen in Kuringen. © Mine Dalemans

Hasselt heeft mobiliteitsplan voor Kuringen klaar: “Verkeersveiliger, kindvriendelijker én meer groen”

HasseltNa een druk traject vol infomomenten, enquêtes en verkeerssimulaties heeft Stad Hasselt haar mobiliteitsplannen voor Kuringen afgerond. “Denk daarbij vooral aan de uitbreiding van de schoolstraat, extra fietsverbindingen en de heraanleg van de Diepstraat”, zo klinkt het bij de stad.

 1. Vlaams Belang Sint-Truiden verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”
  Sint-Truiden

  Vlaams Belang Sint-Trui­den verkoopt soep ten voordele van mensen in armoede: “Blijven wachten op de Wetstraat? We schieten liever zelf te hulp”

  ‘Een hart voor onze mensen’, zo heet de gloednieuwe solidariteitscampagne waarmee Het Vlaams Belang Sint-Truiden deze zaterdag gestart is. De partij organiseert tijdens deze actie een grootschalige soepverkoop, beginnende op de markt van Sint-Truiden. Dat geld integraal naar ‘vzw Huizen voor Vlaamse Solidariteit’ om gezinnen in moeilijkheden tóch een warme Kerst te bezorgen.
 2. Versuz stoomt zich klaar om feestgangers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcentrum mét dj moet sfeer erin houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Versuz stoomt zich klaar om feestgan­gers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcen­trum mét dj moet sfeer erin houden”

  Ook de Versuz in Hasselt maakt zich klaar om vanaf deze zaterdagavond enkel nog feestgangers met een geldige coronapas én een negatieve sneltest te ontvangen. Die test wordt net voor het betreden van de discotheek afgelegd, en dat in een speciaal testcentrum met een capaciteit van 110 bezoekers tegelijk. Zo liggen er alvast 30.000 gratis sneltesten klaar. “Zouden we hen laten betalen, dan kregen we al helemaal niemand meer over de vloer", aldus uitbater Yves Smolders.