Het 'snoezelbos' achter centrum het 'Roer' aan de Kloosterbeekstraat in Hasselt
Volledig scherm
Het 'snoezelbos' achter centrum het 'Roer' aan de Kloosterbeekstraat in Hasselt © Toon Royackers

Hasselt heeft het eerste ‘snoezelbos’ van Vlaanderen

Snoezelruimtes bestaan al langer in sommige kleuterscholen of in wooncentra voor personen met een beperking. Daar kunnen deelnemers even tot rust komen, met zachte prikkels om hen heen. Hasselt heeft nu ook het eerste ‘snoezelbos’ van Vlaanderen.

0 reacties

 1. Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbijgangster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoordactie”
  PREMIUM
  Voeren

  Vijf jaar cel voor geseinde crimineel die vuurt op politie en voorbij­gang­ster onder schot houdt: “Hij bleef maar schieten, het leek wel een zelfmoord­ac­tie”

  Christian C. (33), een voortvluchtige crimineel uit Duitsland, is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar omdat hij op 8 augustus vorig jaar met een wapen vuurde op enkele agenten in Voeren. Hij hield ook een toevallige voorbijgangster onder schot. In een vuurgevecht met de politie werd de dertiger geraakt door zes kogels, waarna hij zijn rechterbeen verloor. “De halsketting rond mijn nek beschermde mij voor het dodelijk schot.”
 2. Iedereen Smult pakt uit met ‘The Flying Parmigiano Burger’: “We komen creatief uit de hoek om de mensen naar hier te krijgen”
  PREMIUM
  Genk

  Iedereen Smult pakt uit met ‘The Flying Parmigiano Burger’: “We komen creatief uit de hoek om de mensen naar hier te krijgen”

  Na een online petitie en verschillende haatcomments heeft pretpark Plopsaland een definitieve streep getrokken door de attractie CEMI-Flyer, vernoemd naar TikTok-duo Celine en Michiel. ‘Dat komt omdat ik die attractie heb gekregen’, grapte Genkenaar Benjamin Tonon (32) – bekend van FC Kabul – nog op in een video zijn kanaal. Helaas blijft ook die trekpleister uit, maar een hamburger komt er wel. “Echt ‘vies parmigiano’.”
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid