Er liggen drie tracés op tafel. Het voorgestelde zuidelijk tracé doorkruist Hasselt in het noorden, maar neemt op zijn pad heel veel waarden van de stad af. "Dat kunnen we niet aanvaarden"
Volledig scherm
Er liggen drie tracés op tafel. Het voorgestelde zuidelijk tracé doorkruist Hasselt in het noorden, maar neemt op zijn pad heel veel waarden van de stad af. "Dat kunnen we niet aanvaarden" © Departement Omgeving

Hasselt geeft negatief advies voor tracé ondergrondse pijpleiding: “Dan geen Pukkelpop meer en ook 4,5 hectare Herkenrode bedreigd”

HasseltOmgeving Vlaanderen heeft drie tracés uitgetekend voor een ondergrondse pijpleiding die van de Antwerpse haven naar het Duitse Ruhrgebied zou lopen. Eén ervan, het zuidelijke tracé, loopt door Hasselt. De stad geeft nu een negatief advies voor dat tracé. “Dit voorgestelde tracé heeft een té grote negatieve impact op onder meer de ruimtelijke ordening en het groen van onze stad. Wij kunnen hier niet mee akkoord gaan”, verklaart het voltallige Hasseltse stadsbestuur.

  1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
    Play

    Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

  2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
    Play

    Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'