Er liggen drie tracés op tafel. Het voorgestelde zuidelijk tracé doorkruist Hasselt in het noorden, maar neemt op zijn pad heel veel waarden van de stad af. "Dat kunnen we niet aanvaarden"
Volledig scherm
Er liggen drie tracés op tafel. Het voorgestelde zuidelijk tracé doorkruist Hasselt in het noorden, maar neemt op zijn pad heel veel waarden van de stad af. "Dat kunnen we niet aanvaarden" © Departement Omgeving

Hasselt geeft negatief advies voor tracé ondergrondse pijpleiding: “Dan geen Pukkelpop meer en ook 4,5 hectare Herkenrode bedreigd”

HasseltOmgeving Vlaanderen heeft drie tracés uitgetekend voor een ondergrondse pijpleiding die van de Antwerpse haven naar het Duitse Ruhrgebied zou lopen. Eén ervan, het zuidelijke tracé, loopt door Hasselt. De stad geeft nu een negatief advies voor dat tracé. “Dit voorgestelde tracé heeft een té grote negatieve impact op onder meer de ruimtelijke ordening en het groen van onze stad. Wij kunnen hier niet mee akkoord gaan”, verklaart het voltallige Hasseltse stadsbestuur.

  1. Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”
    Basketbal BNXT League

    Niels Marnegrave en Limburg United zwaar onderuit bij Donar Groningen: “Hebben een mooi seizoen niet in schoonheid kunnen afsluiten”

    In de derde ronde van de BNXT play-offs verloor Limburg United thuis met acht punten verschil van Donar Groningen. In de MartiniPlaza moesten de boys van T1 Raymond Westphalen top zijn om te kunnen doorstoten. Het werd een leuke, aantrekkelijke eerste helft met twee teams aan elkaar gewaagd. Na de rust viel United als een kaartenhuis in elkaar. De bommen van Donar vlogen vlot binnen en onder de ring was uitblinker Thomas Koenis niet af te stoppen. Het werd uiteindelijk een zware 110-88-nederlaag.