De UiTPAS in Hasselt.
Volledig scherm
De UiTPAS in Hasselt. © Stad Hasselt

Hasselt geeft korting op UiTPAS aan verenigingen met kwetsbare leden

HasseltVerenigingen die de UiTPAS gebruiken en meer dan 5 procent kwetsbare leden tellen, mogen voortaan rekenen op een korting van het Hasselts stadsbestuur.

 1. KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandidaat OHL: “Met deze overwinning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”
  VROUWENVOETBAL Super League

  KRC Genk Ladies blijft verbazen en wint nu ook tegen leider en titelkandi­daat OHL: “Met deze overwin­ning bewijzen we dat we iedereen aankunnen”

  KRC Genk blijft aan het feest. Nadat KRC Genk Ladies zich vorig week plaatste voor de finale van de Beker van België, namen de Genkies zaterdag de maat van leider OHL in de eerste speelweek van play-off 1. Uitblinkster Lisa Petry zette voor de rust tweemaal de netten bol. In een pittige tweede helft stak de leider een extra tandje bij en drukte Genk achteruit. Een prima keepende Aukje van Seijst hield haar team met meerdere knappe reddingen overeind. Verder dan de aansluitingstreffer van Cranshoff raakte OHL niet. “De trainer schoof me van de rechterflank naar de spits. Het bleek een juiste keuze. Met deze zege bewijzen we dat we de top aankunnen en mikken dan ook voluit op een derde plaats”, genoot Lisa Petry na afloop.
  Genk
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  1

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 1. Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntendeling (2-2): “Maar we verdienden de zege”
  voetbal tweede nationale b

  Kenneth Ugoh en sterk City Pirates dwingen leider Hades tot puntende­ling (2-2): “Maar we verdienden de zege”

  City Pirates zag vorig weekend een deugddoende reeks van drie wedstrijden zonder nederlaag onderbroken op het veld van Cappellen, maar zaterdagavond pikten de troepen van Spencer Verbiest gewoon de draad weer op. De piraten speelden een sterke wedstrijd tegen leider Hades en pakten een oververdiend punt, 2-2 werd het. Een sterke prestatie, maar toch viel er ook enige ontgoocheling te bespeuren. Zo hield ondermeer de lat de thuisploeg nog van de zege en was er ook de overwinning van Turnhout waardoor Kenneth Ugoh en zijn maats toch weer een plaats zakken in de stand.
 2. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

  Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
 3. Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTubefilmpjes opneemt: “Ik schoot in wandelgebied maar daar kwamen geen mensen voorbij”
  PREMIUM

  Vijftiger met 36 wapens in huis gevat nadat hij YouTube­film­pjes opneemt: “Ik schoot in wandelge­bied maar daar kwamen geen mensen voorbij”

  Een 58-jarige wapenliefhebber uit Zutendaal nam in 2021 een dertigtal YouTubefilmpjes op waarin hij zijn talrijke vuurwapens demonstreerde. Hij schoot ermee en bracht ook explosieve poeders tot ontploffing. “Maar ik wist wat ik deed en zorgde dat die kogels niet ver konden dragen,” getuigde de man voor de strafrechter. De ‘eenzaat’ riskeert samen met zijn zoon een stevige celstraf, want er kwam tijdens een huiszoeking nog meer aan het licht.
  Tongeren