Illustratiebeeld Hasselt.
Volledig scherm
Illustratiebeeld Hasselt. © Mine Dalemans

Hasselt breidt wijkrenovatieproject uit naar alle wijken tegen 2022

HasseltNa een geslaagde proefperiode in drie buurten breidt Stad Hasselt binnenkort haar wijkrenovatieproject uit. Zo kan elke Hasselaar vanaf begin 2022 steunen op een partner van de stad die inwoners volledig ontzorgt tijdens de duurzame renovatie van hun woning. “Willen we meer Hasselaren aan het renoveren krijgen, dan vormt die ontzorging dé sleutel”, aldus Derya Erdogan, schepen van Energie en Klimaat (RoodGroen+).

 1. Govert Deploige (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LGBTQI+-community, dan ben ik daar heel fier op”
  PREMIUM
  Tongeren

  Govert Deploige (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LG­BTQI+-community, dan ben ik daar heel fier op”

  Vanaf 8 december kan het grote publiek gaan kijken naar de langverachte bioscoopfilm van W817. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Govert Deploige (48), een geboren Tongerenaar. Hij speelt de iconische rol van Steve, waarmee hij rond de eeuwwisseling in de prijzen viel. Waar hij toen een jonge twintiger speelde, is hij nu een rijpe veertiger. “Toch was het geen lange zoektocht om de Steve in mezelf terug te vinden", glimlacht de acteur. “Het personage is een deeltje van mezelf geworden.”
 2. 37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts
  Hasselt

  37 maanden cel voor gewapende overval op huisarts

  Een Hasseltse huisarts (75) werd op 15 juni 2018 beroofd door een viertal mensen. Drie minderjarigen verschenen voor de jeugdrechtbank, één 21-jarige man zonder gekend adres is bij verstek veroordeeld tot 37 maanden cel. Bij de overval werd 7.000 euro buitgemaakt. Ook liep de huisdokter een schrik op voor gelijkaardige gebeurtenissen in de toekomst. Pas nadat de verdachte bij andere feiten betrokken was, kwamen de speurders hem ook voor deze overval op het spoor. De man moet ruim 7.000 euro schadevergoeding aan de dokter en staat ook nog eens in voor 7.414 euro gerechtskosten.