De stad reikt ook een cheque van 2.500 euro aan gebruiksmiddelen uit aan de buurtvereniging uit Kuringen-Heide (Illustratiebeeld).
Volledig scherm
De stad reikt ook een cheque van 2.500 euro aan gebruiksmiddelen uit aan de buurtvereniging uit Kuringen-Heide (Illustratiebeeld). © Borgerhoff

Hasselt bekroont Heikes Comité tot ‘Buurt van het jaar 2022'

HasseltDe Hasseltse buurtvereniging Heikes Comité uit Kuringen-Heide is zonet bekroond tot ‘Buurt van het Jaar 2022’. Ze ontvangen een cheque van 2.500 euro aan werkingsmiddelen, én eeuwige roem met het straatnaambord. Ook de Tuilterstraat, de Alfons Jeurissenstraat en het Krikelspark vielen in de prijzen.

  1. Borstcentrum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelinster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”
    Hasselt

    Borstcen­trum Jessa Ziekenhuis behaalt ‘Michelin­ster’ van de medische wereld: “Het percentage patiënten dat na vijf jaar nog in leven is, blijkt beter dan gemiddeld”

    Het borstcentrum van het Jessa Ziekenhuis heeft een belangrijke internationale erkenning gekregen: het EUSOMA-certificaat. Dat wordt in de medische wereld wel eens de ‘Michelinster’ genoemd. “Dit toont dat ons centrum beantwoordt aan de gouden standaarden voor de behandeling van borstkankerpatiënten. Op liefst 150 criteria scoren we positief", zegt dr. Guy Orye van het borstcentrum.