Hasselt in alle kleuren van de regenboog op de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie.
Volledig scherm
Hasselt in alle kleuren van de regenboog op de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. © Mine Dalemans

Hasselt bekent kleur op Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie: “Iedereen moet zich hier thuis én veilig kunnen voelen”

HasseltOok Hasselt staat stil bij deze Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) en kleurt daarom vanaf vandaag alle kleuren van de regenboog. Zo zal de regenboogvlag zichtbaar zijn aan onder meer ‘t Scheep en de grote bushalte van het Kolonel Dusartplein. De Grote Markt en Quartier Bleu worden ook verlicht in diezelfde regenboogkleuren, en ook de bomen langs de Groene Boulevard krijgen een ‘regenboogjasje’. 

  1. Hasseltse musea lanceren dit weekend eerste Belgische solotentoonstelling van striptekenaar Brecht Evens: “Nóg groter en nóg kleurrijker”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasseltse musea lanceren dit weekend eerste Belgische soloten­toon­stel­ling van stripteke­naar Brecht Evens: “Nóg groter en nóg kleurrij­ker”

    Goed nieuws voor wie dit weekend nog geen plannen heeft, want vanaf zaterdag verschijnt de eerste Belgische solotentoonstelling van de Hasseltse striptekenaar Brecht Evens (35) in Villa Verbeelding en Het Stadsmus. De tweedelige expo geeft bezoekers een unieke kans om de originelen van Evens’ werk te ontdekken, voor ze opnieuw terugkeren naar collecties van privéverzamelaars.