Als het nieuwe reglement goedgekeurd wordt, kunnen bedrijven en inwoners binnenkort groen schenken aan hun stad. (Beeld Kapermolenpark ter illustratie)
Volledig scherm
Als het nieuwe reglement goedgekeurd wordt, kunnen bedrijven en inwoners binnenkort groen schenken aan hun stad. (Beeld Kapermolenpark ter illustratie) © Mine Dalemans

Hasselaren schenken groen aan hun stad dankzij nieuw reglement

Bedrijven, verenigingen of enthousiaste Hasselaren die actief een steentje willen bijdragen aan een groenere buurt, kunnen daarvoor bomen of planten schenken aan de stad. Om dat mogelijk te maken, buigt de Hasseltse gemeenteraad zich op 28 maart over een nieuw reglement.

 1. Celstraf met uitstel voor scoutsleider die naaktbeelden van 200 vrouwen deelde: “Vijf jaar lang wantrouwde ik iedereen, want ik wist niet wie erachter zat”
  PREMIUM

  Celstraf met uitstel voor scoutslei­der die naaktbeel­den van 200 vrouwen deelde: “Vijf jaar lang wantrouwde ik iedereen, want ik wist niet wie erachter zat”

  Een 27-jarige man uit Velm (Sint-Truiden) is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel, nadat hij naaktbeelden van bijna 200 vrouwen en minderjarige meisjes openbaar had gemaakt. “Dat zijn daden ingrijpende gevolgen hadden, moet voor de beklaagde duidelijk zijn geweest”, luidt het vonnis, en toch vorderde de openbare aanklager vorige maand slechts een opschortende straf. Die straf is volgens de driekoppige rechtbank van Hasselt niet voldoende: “Dit soort beelden verspreidt zich razendsnel en leiden een lang leven op het internet.”
  Hasselt
 2. 600 personeelsleden vieren 100 jaar brouwerij in Alken: “Onze Cristal-pils zal nog lokaler gemaakt worden, dankzij onze landbouwers”
  PREMIUM

  600 personeels­le­den vieren 100 jaar brouwerij in Alken: “Onze Cris­tal-pils zal nog lokaler gemaakt worden, dankzij onze landbou­wers”

  Brouwerij Alken bestaat precies 100 jaar en dat moet gevierd worden. De bijna 600 personeelsleden van Alken-Maes zakten af naar Alken voor een rondleiding en uiteraard een feestje. “Iedereen samenbrengen is ons nog nooit gelukt, dus dit is een ideale gelegenheid”, klinkt het. Yannick Boes en Jan Indekeu, nazaten van de oprichters van 100 jaar geleden, meesterbrouwer Ellen Mertens en huidig CEO Marc Josephus Jitta kijken alvast ambitieus naar de toekomst.
  Alken