Rechtbank Hasselt.
Volledig scherm
Rechtbank Hasselt. © Mine Dalemans

Hasselaar riskeert drie jaar cel voor poging doodslag op agent

De rechtbank van Hasselt vordert een celstraf van drie jaar voor een 44-jarige man uit Hasselt die op maandag 21 november 2016 was doorgeslagen tijdens een politie-interventie. Hij probeerde de agent over een balustrade te gooien en zwaaide met pen en sleutelbos in het rond.

  1. Limburg United, in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen, stelt eerste twee wedstrijden van de competitie uit

    Limburg United, in volle voorberei­ding op het nieuwe seizoen, stelt eerste twee wedstrij­den van de competitie uit

    De regering nam de beslissing om tot 19 november geen publiek toe te laten bij sportwedstrijden in het kader van de coronamaatregelen. Voorzitter Maarten Bostyn van Limburg United reageerde onmiddellijk: na overleg met de tegenstrevers worden de eerste twee competitiewedstrijden tegen Luik en Antwerp Giants uitgesteld. De wedstrijd tegen Luik voorzien op 6 november wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum. De partij tegen Antwerp Giants normaal op 13 november verschuift naar 11 december. Ondertussen is de staf met headcoach Sacha Massot en zijn assistenten Raymond Westphalen en Kristof Michiels volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
  2. Belcar en DTM zorgen voor spektakel op Circuit Zolder. Belgium Racing uit Lommel in koppositie voor nationale titel

    Belcar en DTM zorgen voor spektakel op Circuit Zolder. Belgium Racing uit Lommel in koppositie voor nationale titel

    Circuit Zolder was dit weekend het theater voor twee races van het DTM en evenveel van het Belcar Endurance Championship. Tweemaal verliepen de races volgens eenzelfde scenario met één en dezelfde winnaar op zaterdag en zondag. René Rast deed het in zijn Audi tweemaal in DTM en de Zwitser Pieder Decurtins en de Brabander Ian Gepts wonnen tweemaal met de T2 Racing Norma M20FC.