Beelden van de reconstructie van de moord op Johannes Van Wordragen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beelden van de reconstructie van de moord op Johannes Van Wordragen. © RTZ

Hasselaar geeft onderdak aan moordverdachten en wordt met elektriciteitskabels vastgebonden aan radiator: “De beelden zijn afschrikwekkend”

HasseltAan het einde van de zomer van 2018 raakten een 23-jarige man uit Hasselt en zijn kompaan uit Heusden-Zolder het spoor helemaal bijster. Ze kregen op dat moment onderdak in een woning aan de Kempische Steenweg in Hasselt, maar toen ze commentaar kregen op hun voortdurend dronkenschap, bonden ze de huiseigenaar met elektriciteitskabels vast aan de radiator. Voor die foltering riskeren ze 48 maanden en dat is slechts het topje van de ijsberg. De twee zijn immers ook verdacht voor de moord op Johannes Van Wordragen, enkele weken later.

 1. Brandweerzone Oost-Limburg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”
  Genk

  Brandweer­zo­ne Oost-Lim­burg en Genk lijsten terreinen op die mogelijk vervuild zijn door PFAS: “Tientallen locaties”

  De Vlaamse regering kijkt naar de lokale besturen om alle terreinen in kaart te brengen die mogelijk vervuild zijn door PFAS. In Genk zijn dat tientallen locaties, waarvan er enkele nog worden gebruikt. Het gaat dan onder meer om textielbedrijven en vroegere wasserijen. “Al wil ik wel benadrukken dat het helemaal niet zeker is of er wel degelijk sprake is van een vervuiling”, benadrukt burgemeester Wim Dries (CD&V).
 2. RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’

  Eindelijk kunnen we weer genieten van een vers getapt pintje of een heerlijke cocktail op café of restaurant, en dat vieren ook de Bilzense jeugdvrienden Levon Setrakyan en Ilias Amer. Zij baten samen het gloednieuwe restaurant Amigos uit op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Een nieuwe hotspot waar iedereen welkom is om te genieten van typisch Latijns-Amerikaanse streetfood, én een ultiem vakantiegevoel. Wij proefden alvast met plezier.