Het Hasseltse gerechtsgebouw.
Volledig scherm
Het Hasseltse gerechtsgebouw. © Borgerhoff

Hasselaar (35) dreigt met zakmes een ‘tattoo’ te zetten bij ex en riskeert 40 maanden cel voor belaging

Een 35-jarige Hasselaar kon zijn relatiebreuk eind 2017 niet erg goed verwerken. Hij stichtte brand in de garage en de inkomhal van het appartement van zijn ex. Met een zakmes dreigde hij zelfs ‘een tattoo’ te zetten bij het slachtoffer. De man kijkt aan tegen een celstraf van veertig maanden. 

 1. Diepenbekenaar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk kind”
  Diepenbeek

  Diepenbeke­naar (62) krijgt vijf jaar cel voor aanranding van 9-jarig meisje: “Veranderd van een levenslus­ti­ge knuffelaar in een afstande­lijk kind”

  Amper negen jaar was het meisje toen ze door de vriend (62) van haar grootmoeder werd aangerand. “Sindsdien is ze niet meer dezelfde. Ze is veranderd van een levenslustige knuffelaar in een afstandelijk, dichtgeklapt meisje”, vertelde de diep geëmotioneerde pleegvader van het slachtoffer. De Diepenbekenaar krijgt een celstraf van vijf jaar en wordt voor vijf jaar uit de rechten ontzet.
 1. Hasseltse postbode roept op tot meer respect: “Wij zitten op ons tandvlees”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse postbode roept op tot meer respect: “Wij zitten op ons tandvlees”

  Dat de medewerkers van Bpost de handen vol hebben, is geen geheim. Zo maakte het postbedrijf afgelopen weekend bekend dat zo’n vijf procent van de klanten hun pakje zelf zal moeten ophalen in een afhaalpunt. Nieuws dat niet bij iedereen in goede aarde valt. En dat merkt ook de Hasseltse postbode Steve Meert (40) op. “Tijdens de vorige lockdown werden we bestempeld als helden, nu worden we verweten dat we ‘luieriken’ zijn. Alle medewerkers van Bpost doen nochtans echt hun uiterste best. We zitten op ons tandvlees.”
 2. Jenevermuseum Hasselt zoekt opvolger voor stoker Jan Kempeneers
  Hasselt

  Jenevermu­se­um Hasselt zoekt opvolger voor stoker Jan Kempeneers

  Stoker Jan Kempeneers van het Hasseltse Jenevermuseum gaat volgend jaar met pensioen. Maar liefst dertig jaar lang hield hij het museum levend en hij zorgde nog voor de volledige restauratie van de stookinstallatie. Stad Hasselt gaat nu op zoek naar zijn opvolger. Die moet niet alleen ambachtelijk stoken, maar ook de liefde voor het authentieke proces en het verhaal achter de nationale sterkedrank doorgeven.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?