Gerechtsgebouw Hasselt
Volledig scherm
Gerechtsgebouw Hasselt © Mine Dalemans

Hasselaar (25) moet ruim 15.000 euro aan stadsgenoot

HasseltEen 25-jarige man uit Hasselt moet een schadevergoeding betalen van 15.634,28 euro (+750 euro rechtsplegingsvergoeding) aan een 34-jarige stadsgenoot nadat hij hem op 25 februari 2018 slagen toediende in de provinciehoofdstad. De man gaf verstek voor de behandeling van de zaak en krijgt ook een hoofdgevangenisstraf van één jaar en een geldboete van 1.200 euro. Ook de som van de publieke vordering, begroot op 2.731,94 euro, is voor zijn rekening.

 1. Hasselt zet vernieuwingen binnenstad verder met oog op verbeterde toegankelijkheid
  Hasselt

  Hasselt zet vernieuwin­gen binnenstad verder met oog op verbeterde toeganke­lijk­heid

  Stad Hasselt zet ook in 2021 haar hernieuwing van het openbaar domein in de binnenstad verder. De Kortstraat, Hoogstraat en de Maastrichterstraat rondom het Borrelmanneke staan eerst op de planning. Daar wordt de bestaande bestrating opgebroken voor gloednieuwe kasseiverharding en grotere toegankelijkheid. Ook de heraanleg van de Dorpsstraat en de Minderbroedersstraat wordt, in de navolging van de gasontploffing, bekeken en voor dit voorjaar gepland.
 2. Jaak Poncelet (64) van vzw De Beemdgalm pleit met jeugd voor natuurinclusief gebied: “Waar jongeren ravotten én respectvol omgaan met natuur”
  PREMIUM
  Sint-Lambrechts-Herk

  Jaak Poncelet (64) van vzw De Beemdgalm pleit met jeugd voor natuurin­clu­sief gebied: “Waar jongeren ravotten én respectvol omgaan met natuur”

  Een circulaire en delende stad: dat is de ambitie van Hasselt. Het bestuur riep daarom eind vorig jaar het ‘burgerbudget’ tot leven, waar nu vijf voorstellen van verenigingen uit vloeien. Een van die voorstellen is een natuurinclusieve omgeving in Sint-Lambrechts-Herk. Het is Jaak Poncelet (64) van vzw De Beemdgalm die daar, samen met de lokale Chiro en KSA, de natuur wil opwaarderen. “Denk aan hagen en nestjes voor dieren, maar ook aan extra bomen.”
 3. Limburgse rijscholen draaien op volle toeren: “15.000 leerlingen uit verloren najaar, 8 keer méér bijkomende boekingen”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgse rijscholen draaien op volle toeren: “15.000 leerlingen uit verloren najaar, 8 keer méér bijkomende boekingen”

  Vanaf deze week zijn de rijscholen weer open. Allemaal zijn ze druk bezig om de geschrapte lessen van november en december snel weer in te plannen. Voor nieuwe leerlingen van Autorijschool Goossens in Houthalen, Heusden-Zolder, Beringen en Peer betekent dat een wachttijd tot april, wellicht zelfs juli. “De leerlingen van vorig jaar komen nu eerst aan de beurt”, klinkt het. Bij VAB Rijscholen gaat het niet sneller: zij moeten tot 15.000 Limburgse leerlingen herplannen. “De vele nieuwe boekingen? Die stuiten op een tijdsbuffer tot 1 maart.”
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie