De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA).
Volledig scherm
De Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA). © BELGA

“Harde beslissing, net dat wat we vroegen": Limburgse gouverneur blij met nieuwe maatregelen

Limburg“De beslissing van de Vlaamse regering ligt volledig in de lijn van wat de Limburgse burgemeesters gevraagd hebben.” Dat zegt de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA). Veel meer handhaving was volgens hem niet haalbaar en een avondklok was not done.

 1. Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’
  Hasselt

  Hasselt houdt dialect in leven met nieuw boek ‘Shakespea­re èn ‘t (H)essels’

  In het nieuwe boek ‘Shakespeare èn ‘t (H)essels’ brengen initiatiefnemer Armand Schreurs en negen andere Hasselaren een ode aan de Engelse woordkunstenaar én het dialect van Hasselt. De opbrengst van het boek gaat integraal naar het Jessa Fonds. “Maar de groep Hasselaren die met hun eigen dialect in aanraking komt, wordt steeds kleiner. Daarom zullen we in de toekomst publieke voordrachten organiseren”, aldus schepen van Cultuur Joost Venken.
 2. Hasseltse postbode roept op tot meer respect: “Wij zitten op ons tandvlees”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse postbode roept op tot meer respect: “Wij zitten op ons tandvlees”

  Dat de medewerkers van Bpost de handen vol hebben, is geen geheim. Zo maakte het postbedrijf afgelopen weekend bekend dat zo’n vijf procent van de klanten hun pakje zelf zal moeten ophalen in een afhaalpunt. Nieuws dat niet bij iedereen in goede aarde valt. En dat merkt ook de Hasseltse postbode Steve Meert (40) op. “Tijdens de vorige lockdown werden we bestempeld als helden, nu worden we verweten dat we ‘luieriken’ zijn. Alle medewerkers van Bpost doen nochtans echt hun uiterste best. We zitten op ons tandvlees.”
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië