De festivalgangers op Pukkelpop (illustratiebeeld).
Volledig scherm
De festivalgangers op Pukkelpop (illustratiebeeld). © Mine Dalemans

Halskettingdieven Pukkelpop krijgen celstraf: dader stond op filmpje van festivalganger

HasseltTwee Italiaanse mannen van 21 en 23 jaar zijn door de Hasseltse rechtbank veroordeeld omdat ze tijdens Pukkelpop halskettingen van nietsvermoedende festivalgangers hadden afgerukt. De jongeman van 21 kreeg 18 maanden cel en 1.600 euro boete opgelegd, de andere beklaagde werd veroordeeld tot 15 maanden cel en 1.600 euro boete.

 1. Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven”
  PREMIUM
  Genk

  Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven”

  Wat was vroeger beter? Welk advies moet de jeugd krijgen? En wat is het geheim om zo oud te worden? Wij vragen het elke week aan de oudste inwoner van een dorp of stad in Vlaanderen, in onze nieuwe reeks ‘De Oudste Belgen’. Deze week bezoeken we Maria Cosemans (102), de oudste Genkenaar. “Ik kan zelf niet geloven dat ik zo oud ben”, klinkt. “Misschien omdat ik altijd kalm geweest ben. Een babbelkont ben ik zeker niet.”
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.