Een illustratiebeeld van het HAP Festival in 2019 in Hasselt (voor de coronapandemie).
Volledig scherm
Een illustratiebeeld van het HAP Festival in 2019 in Hasselt (voor de coronapandemie). © Martijn vanden Bulcke/HAP Festival

Gratis food festival ‘HAP Festival’ komt laatste zomerweekend naar de Hasselaar

HasseltDeze zomer mogen de Hasselaren zich opnieuw verheugen op het ‘HAP Festival’ dat vrijdag 27 augustus tot en met zondag 29 augustus zal plaatsvinden. In dat laatste zomerweekend zullen tal van mobiele keukentjes en foodtrucks het Stadspark omtoveren tot een heus food festival. 

 1. INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemeester na Veerle Heeren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemees­ter na Veerle Hee­ren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”

  Zo gegeerd de burgemeesterssjerp meestal is, zo ‘vies' is men er tegenwoordig van in Sint-Truiden. Het tricolore lint verloor na de Heeren-saga al zijn glans, maar er ligt een pak werk op de plank. Jelle Engelbosch (N-VA) draagt de sjerp nu tijdelijk als waarnemend burgemeester, terwijl er ook een audit tegen hem loopt. “Ik weet dat er mij niks te verwijten valt.”
 2. Nathalie Lemmens breekt helemaal door bij de Yellow Tigers: “Ik tracht mijn team te helpen”
  volleybal

  Nathalie Lemmens breekt helemaal door bij de Yellow Tigers: “Ik tracht mijn team te helpen”

  De Yellow Tigers zijn volop aan de slag op het WK volleybal in Nederland. De nationale vrouwenploeg doet op dit moment wat het moet doen, namelijk winnen van exotische landen zoals Puerto Rico en Kenia. Dat die mooie resultaten werden neergezet zonder setverlies is een pure bonus. Nu komen de toplanden eraan. Morgen ontmoet België superfavoriet Italië, vrijdag volgt de clash tegen de thuisploeg uit Holland.