Stad Hasselt inventariseert laanbomen met mobiele camera.
Volledig scherm
Stad Hasselt inventariseert laanbomen met mobiele camera. © Karolien Coenen

Google Street View, maar dan voor bomen: Hasselt inventariseert laanbomen met slimme camera’s en artificiële intelligentie

Schrik niet als je binnenkort een wagen met een camera door Hasselt ziet rijden. Het is geen spionagetechniek en ook Google Street View maakt geen nieuwe foto’s van Hasselt. Wel brengt de camera de bomen in de Hasseltse lanen in beeld. Daarmee wil de stad de bomen met behulp van artificiële intelligentie inventariseren. 

  1. TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertingen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”
    PREMIUM
    Hoepertingen

    TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertin­gen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”

    Zomerbars schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar bij ‘t Huis Zonder Naam’ in Hoepertingen besloten ze zich jaren geleden al aan het nieuwe concept te wagen. “We zaten met een prachtig gebied achter het restaurant waar we toch iets mee moesten doen”, klinkt het. En dat ‘iets’ werd de gezellige zomerbar die binnen enkele maanden weer transformeert in een winterbar. “Hier beleef je elk moment van het jaar iets.”