Het Jessa Ziekenhuis.
Volledig scherm
Het Jessa Ziekenhuis. © Karolien Coenen

Geen toenemende coronabesmettingen in Jessa Ziekenhuis

HasseltIn veertien dagen tijd zijn de coronacijfers in ons land verdubbeld naar 3.500 besmettingen per dag. Dat zijn kinderen jonger dan 12 jaar die nog niet gevaccineerd zijn, maar ook dertigers, veertigers en 70-plussers met en zonder vaccin. Op lokaal vlak ziet het Hasseltse Jessa Ziekenhuis nog géén grote stijging.

  1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
    PREMIUM
    Herbricht

    Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

    Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.