Vanaf komende zondag kunnen bezoekers en Hasselaren in het buitenzwembad van Kapermolen terecht om te bibberzwemmen. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
Vanaf komende zondag kunnen bezoekers en Hasselaren in het buitenzwembad van Kapermolen terecht om te bibberzwemmen. (Archiefbeeld) © Mine Dalemans

Geen nieuwjaarsduik, wél bibberzwemmen in Kapermolen Zwembad vanaf zondag

HasseltEen nieuwjaarsduik zit er dit jaar helaas niet in, maar vanaf komende zondag kunnen waterliefhebbers wél bibberzwemmen in het buitenzwembad van Kapermolen. Dat blijft langer open en kan vanaf januari elke zondag op drie tijdstippen worden bezocht. Reserveren op voorhand is verplicht via de website van de stad, en gebeurt best snel. Zo zijn de plaatsen voor komende zondag al voor drie vierde bezet.

 1. Sint-Trudo Ziekenhuis vecht tegen coronavirus op drie afdelingen: meeste geplande opnames tijdelijk stopgezet
  Sint-Truiden

  Sint-Tru­do Ziekenhuis vecht tegen coronavi­rus op drie afdelingen: meeste geplande opnames tijdelijk stopgezet

  Ondanks verwoede pogingen van het Sint-Trudo Ziekenhuis krijgt men er momenteel de besmettingsgolf van corona niet onder controle. Of de Britse (besmettelijkere) variant ook aanwezig is, wordt nog onderzocht. Het coronavirus woedt op drie afdelingen, zowel bij patiënten als bij personeel. Daarom worden de meeste geplande opnames en ambulante behandelingen tot 1 februari stopgezet.
 2. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw