Hogeschool PXL
Volledig scherm
© Hogeschool PXL

Geen elektriciteit of laptop en met paard en kar naar de campus: PXL blikt terug naar de negentiende eeuw

HasseltDe Hogeschool PXL haalt graag stunten uit, maar vandaag was het een wel zeer opmerkelijke dag voor de studenten. Zo koos de hogeschool niet voor haar gewoonlijke ‘PXL Breekt Uit’, maar voor ‘PXL Blikt Terug’. Een dag waarop alle lectoren en studenten terug gekatapuleerd werden naar de negentiende eeuw, toen één van de eerste lessen op de school plaatsvond. Ook vandaag geen elektriciteit of laptop, dus. Oftewel: back to the roots. 

 1. “Mensen worden veeleisender en dat escaleert sneller”: ZOL zet personeel in de kijker voor anti-agressie campagne
  PREMIUM

  “Mensen worden veeleisen­der en dat escaleert sneller”: ZOL zet personeel in de kijker voor an­ti-agres­sie campagne

  Het ZOL (Ziekenhuis Oost Limburg) noteerde vorig jaar 287 meldingen over agressie tegen personeel. Tien jaar geleden ging het om nog amper 30 meldingen. “De tendens in de maatschappij is ook hier voelbaar, maar agressie naar zorgverleners is ontoelaatbaar", zegt woordvoerder Jurgen Ritzen van het ZOL. Het ziekenhuis rolt nu een heuse campagne uit om agressie in te dijken.
  Genk
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.