In de gevangenis van Hasselt is een Poolse gedetineerde op het dak gekropen.
Volledig scherm
In de gevangenis van Hasselt is een Poolse gedetineerde op het dak gekropen. © Marco Mariotti

Gedetineerde die op dak van Hasseltse gevangenis klom uit protest weer naar beneden

HasseltIn de gevangenis van Hasselt is een Poolse gedetineerde op het dak gekropen. Het zou gaan om een soort van staking, waarbij de man protesteert tegen zijn uitlevering aan Polen, die vandaag plaatsvindt. Rond 15 uur werd hij van het dak gehaald.

 1. Vooruit komt op voor zelfbeschikkingsrecht tijdens actie in Hasselt: “Ook in ons land gaan er extreemrechtse stemmen op om rechten terug te draaien”
  Hasselt

  Vooruit komt op voor zelfbe­schik­kings­recht tijdens actie in Hasselt: “Ook in ons land gaan er extreem­recht­se stemmen op om rechten terug te draaien”

  Aan de bibliotheek op het Kolonel Dusartplein in Hasselt tekende Vooruit deze vrijdagochtend present om op te komen voor de vrouw. De politieke partij deelde plaktattoos en flyers uit, specifiek om het zelfbeschikkingsrecht te ondersteunen. “Jaarlijks sterven 70.000 vrouwen door een onveilige zwangerschapsonderbreking. Dat is toch hallucinant?”
 2. Festival Da Copa in Hasseltse Tiendschuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbalfans kochten ticket”
  Hasselt

  Festival Da Copa in Hasseltse Tiend­schuur definitief afgelast: “Amper honderd voetbal­fans kochten ticket”

  Fans van de Rode Duivels zullen woensdagavond dan toch niet de WK-match in de Tiendschuur in Herkenrode kunnen volgen. Organisator Birger Vanheusden wilde daar het populaire Festival Da Copa in een sfeervolle setting laten doorgaan, maar te weinig kaarten gingen de deur uit. “Ik hoopte nog op een last-minute verkoop na de oefenmatch van vrijdag, maar die is er niet gekomen.”