Hasselt wil komaf maken met kleiner afval met het gloednieuw, mobiel recyclagepark.
Volledig scherm
Hasselt wil komaf maken met kleiner afval met het gloednieuw, mobiel recyclagepark. © Stad Hasselt

Frituurolie of kaarsresten opruimen? Mobiel recyclagepark komt voortaan bij de Hasselaren langs

HasseltHet komende jaar zal er een splinternieuw, mobiel recyclagepark regelmatig in en rond de Hasseltse binnenstad opduiken. Het stadsbestuur wil daarmee haar Hasselaren sensibiliseren om ook kleiner afval - zoals kaarsresten of frituurolie - naar de reguliere recyclageparken te brengen en te recycleren.

 1. Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemeester, nog voordat het auditonderzoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”
  Sint-Truiden

  Keert Veerle Heeren in juli terug als burgemees­ter, nog voordat het auditonder­zoek afgerond is? “Voor Vooruit zou dat een duidelijk teken van arrogantie zijn”

  Nu CD&V Sint-Truiden het vertrouwen in partijgenoot en gemeenteraadslid Carl Nijssens opgezegd heeft, rijst een nieuwe vraag in de Truiense politiek. Wanneer keert CD&V-burgemeester Veerle Heeren, na de hele vaccinatieheisa, terug? Al een maand lang is het waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) die haar taak overneemt, al meldt Engelbosch dat haar ziekenbriefje vervalt op 16 juli.
 2. Bij Supervers.be vind je een volwaardig alternatief voor je wekelijkse versboodschappen: “Alles komt van lokale specialisten en dat proef je”

  Bij Supervers.be vind je een volwaardig alterna­tief voor je wekelijkse versbood­schap­pen: “Alles komt van lokale specialis­ten en dat proef je”

  Zijn kwalitatieve producten voor jou ook een meerwaarde, maar heb je geen tijd om van speciaalzaak naar speciaalzaak te gaan? Dan is er goed nieuws. Het online platform Supervers.be brengt namelijk vijftien lokaal verankerde versspecialisten samen en levert hun producten in heel Limburg aan huis. “Wie voor 23.00 uur bestelt, krijgt zijn of haar versproducten de volgende dag al geleverd”, klinkt het bij oprichters Christopher Van Roy, Rob Reculé en Jan Vandevivere.