Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © ANP

Fietsster veroorzaakt valpartij, maar draait niet om

 1. Hasselt zet vernieuwingen binnenstad verder met oog op verbeterde toegankelijkheid
  Hasselt

  Hasselt zet vernieuwin­gen binnenstad verder met oog op verbeterde toeganke­lijk­heid

  Stad Hasselt zet ook in 2021 haar hernieuwing van het openbaar domein in de binnenstad verder. De Kortstraat, Hoogstraat en de Maastrichterstraat rondom het Borrelmanneke staan eerst op de planning. Daar wordt de bestaande bestrating opgebroken voor gloednieuwe kasseiverharding en grotere toegankelijkheid. Ook de heraanleg van de Dorpsstraat en de Minderbroedersstraat wordt, in de navolging van de gasontploffing, bekeken en voor dit voorjaar gepland.
 2. Josina, de oudste Limburgse vrouw, sterft week voor 110de verjaardag: “Haar gymnastiekoefeningen en dagelijks glaasje rode wijn hebben we overgenomen”
  PREMIUM
  Bilzen

  Josina, de oudste Limburgse vrouw, sterft week voor 110de verjaardag: “Haar gymnastiek­oe­fe­nin­gen en dagelijks glaasje rode wijn hebben we overgeno­men”

  Op 21 januari zou Josina De Vries, de oudste Limburgse vrouw ooit, 110 kaarsjes uitblazen. Op die dag zou ze ook het coronavaccin krijgen, al heeft het helaas niet mogen zijn. Josina overleed afgelopen woensdag omstreeks 9 uur ‘s ochtends in haar serviceflat in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Munsterbilzen, een week voor haar verjaardag.
 3. Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears
  Basketbal EML

  Limburg United met man van de match Maxime Depuydt nipt in overtime voorbij Leuven Bears

  Net zoals vorige week in de thuiswedstrijd leek Limburg United vlot afstand te kunnen nemen van Leuven Bears. De boys van coach Sacha Massot schoten sterk uit de startblokken en konden snel een tienpuntenkloof slaan. Het werd een wedstrijd met veel slordigheden en balverliezen aan beide zijden. Voor de rust hield Luka Kotrulja (topschutter met 22 punten) de Bears in het spoor. Na de break kon Leuven met een ijzersterke Joshua Heath en Jonas Delalieux een verlenging afdwingen. Daarin scoorde Silas Melson in de slotseconde de beslissende korf (73-75).
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"