Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op elf verschillende locaties de fietspaden en tunnels op de Grote Ring Hasselt aanpakken.
Volledig scherm
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op elf verschillende locaties de fietspaden en tunnels op de Grote Ring Hasselt aanpakken. © AWV

Fietspaden en tunnels Grote Ring Hasselt ondergaan vernieuwing

HasseltHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt deze zomer op verschillende locaties de fietspaden en -tunnels van de Grote Ring (R71) in Hasselt. De verhardingen in betonstraatstenen worden er vervangen door asfalt. Volgende week wordt zo het fietspad vernieuwd van de spoorwegbrug Prins-Bisschopssingel. De werken vinden gedurende twee weken ’s nachts plaats, met beperkte rijstroken ter hoogte van de werfzone.

 1. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers en enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival officieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat tegen vrijdag de weide leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.
 2. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.