Het fietspad langs de Hasseltweg en de Genkersteenweg tussen Hasselt en Genk is volledig nieuw en goedgekeurd voor gebruik door onder meer Vlaams minister Lydia Peeters (centraal).
Volledig scherm
Het fietspad langs de Hasseltweg en de Genkersteenweg tussen Hasselt en Genk is volledig nieuw en goedgekeurd voor gebruik door onder meer Vlaams minister Lydia Peeters (centraal). © RV

Fietspad langs Hasseltweg is volledig vernieuwd

Hasselt/GenkVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) heeft woensdag het vernieuwde fietspad langs de Hasseltweg en de Genkersteenweg tussen Hasselt en Genk ‘ingefietst’. In totaal werd daar zes kilometer fietspad vernieuwd. “Hiermee creëren we meer veiligheid én een extra stimulans om de fiets te nemen”, aldus minister Peeters.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 1. Versuz stoomt zich klaar om feestgangers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcentrum mét dj moet sfeer erin houden”
  PREMIUM
  Hasselt

  Versuz stoomt zich klaar om feestgan­gers met coronapas en negatieve sneltest te ontvangen: “Eigen testcen­trum mét dj moet sfeer erin houden”

  Ook de Versuz in Hasselt maakt zich klaar om vanaf deze zaterdagavond enkel nog feestgangers met een geldige coronapas én een negatieve sneltest te ontvangen. Die test wordt net voor het betreden van de discotheek afgelegd, en dat in een speciaal testcentrum met een capaciteit van 110 bezoekers tegelijk. Zo liggen er alvast 30.000 gratis sneltesten klaar. “Zouden we hen laten betalen, dan kregen we al helemaal niemand meer over de vloer", aldus uitbater Yves Smolders.
 2. Kerk van Kermt krijgt langverwachte restauratiepremie van 735.000 euro
  Hasselt

  Kerk van Kermt krijgt langver­wach­te restaura­tie­pre­mie van 735.000 euro

  Vlaams Minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent in 2022 de beloofde restauratiepremie voor de kerk van Kermt toe. Sinds de inhoudelijke goedkeuring van de gevraagde 734.712,77 euro in 2014 stond het premiedossier op de wachtlijst. Volgend jaar wordt het effectief uitbetaald. Dat kwam Vlaams volksvertegenwoordiger en Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) te weten via een parlementaire vraag.
 3. Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been
  Hasselt

  Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been

  Het eerste weekend van Winterland op het Hasseltse Kolonel Dusartplein zit erop. Met de komst van de verstrengde maatregelen koos de organisatie ervoor om met een geldige coronapas én mondmasker te werken. “Verschillende bezoekers moesten we daardoor weigeren, maar toch landen we dit weekend neer op 17.000 bezoekers. Een mooi resultaat”, aldus organisator Maurice Schoenmaeckers.