Pukkelpop 2021 komt er dan toch niet. Tegen vrijdag wil de organisatie de weide volledig opgeruimd hebben.
Volledig scherm
Pukkelpop 2021 komt er dan toch niet. Tegen vrijdag wil de organisatie de weide volledig opgeruimd hebben. © Mine Dalemans

Festivalweide Pukkelpop tegen vrijdag volledig opgedoekt: “Gelukkig wél nog lokale evenementen”

HasseltDe organisatie van Pukkelpop start vandaag officieel met de afbraak van de festivalweide. Afgelopen weekend werden al enkele zeilen van de festivaltenten opgeborgen, maar de organisatie bevestigt dat de weide in Kiewit tegen komende vrijdag volledig opgeruimd zal zijn. Een enorme ontgoocheling voor vele festivalgangers en verenigingen, “al hebben we op lokaal vlak nog genoeg in petto”, belooft schepen van Evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+).

 1. Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvolle marathonfietsers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”
  PREMIUM
  Alken

  Jean (47) verloor bijna zijn been na aanrijding door stadsbus, vandaag is hij één van de meest succesvol­le marathon­fiet­sers ter wereld: “Op mijn werk krijg ik alle vrijheid om te trainen”

  Het levensverhaal van Jean Biermans (47) leest als een boek. In 1991 verloor hij bijna zijn been na een zware aanrijding door een stadsbus. Als bij wonder bleef hij gespaard van een amputatie en tijdens zijn revalidatie werd hij verliefd op de fiets. Onlangs nog won hij met zijn ploeg de 24 uur van Le Mans. “Zolang ik gezond blijf, zal ik ook blijven fietsen”, vertelt hij met een glimlach.
 2. Limburgse Futsalteams blijven verrassen: “Borgloon op kop, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”
  futsal eerste nationale

  Limburgse Futsal­teams blijven verrassen: “Borgloon op kop, Full Hasselt en Eisden Dorp op een gedeelde tweede stek”

  De Limburgse Futsalteams in eerste nationale blijven verbazen. Renolim Borgloon ging Charleroi in eigen huis verslaan en blijft met het maximum van de punten de klassering aanvoeren. Full Hasselt en ZVK Eisden Dorp wonnen hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Proost Lierse en My-Cars Chatelet en prijken op een gedeelde tweede plaats met drie punten achterstand op leider Borgloon.
 3. Nieuwe studenten hebben steeds vaker al diploma op zak: “Velen willen nog wat van hun ‘verloren studententijd’ inhalen”
  PREMIUM
  Hasselt/Diepenbeek/Genk

  Nieuwe studenten hebben steeds vaker al diploma op zak: “Velen willen nog wat van hun ‘verloren studenten­tijd’ inhalen”

  Zowel de UHasselt als de Limburgse UCLL-campussen in Hasselt, Genk en Diepenbeek mogen dit academiejaar alvast méér nieuwe studenten verwelkomen dan september vorig jaar. UHasselt is daarbij de grootste groeier, met liefst 10 procent meer nieuwe gezichten. Al zijn die ‘nieuwe gezichten’ steeds vaker studenten die al een diploma op zak hebben, en er graag een extra jaar aan toevoegen. Een tendens die ook de UCLL én Hogeschool PXL zien.