Nora Horions (rechts) en haar neef Yannick wandelen zaterdag de AG Belgian Coast Walk én veilen een gesigneerd truitje van Wout Van Aert voor Karlien Dreesen (midden) en haar team van Tuki vzw.
Volledig scherm
PREMIUM
Nora Horions (rechts) en haar neef Yannick wandelen zaterdag de AG Belgian Coast Walk én veilen een gesigneerd truitje van Wout Van Aert voor Karlien Dreesen (midden) en haar team van Tuki vzw. © Karolien Coenen

Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

HasseltEen wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora. 

 1. Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroeders met hun glas wijn in de hand kennen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroe­ders met hun glas wijn in de hand kennen”

  Hij was voorzitter van de Limburgse rechtbank en is dat nu van museum De Mindere in Sint-Truiden. Voormalig onderzoeksrechter Tony Heeren (66) startte zijn loopbaan zo’n 40 jaar geleden vlak bij de Truiense minderbroeders. Hij keert nu terug naar de site met een team vol jong talent om het museum de toekomst in te loodsen. “De Mindere mag gerust wat meer op de kaart gezet worden.”
 2. Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitgebracht als debuutsingle: “Hij was voor mij als een tweede papa”
  PREMIUM
  Genk

  Ode van Zita (15) uit The Voice Kids aan overleden opa wordt uitge­bracht als debuutsin­gle: “Hij was voor mij als een tweede papa”

  Eind april verscheen de 15-jarige Genkse Zita Paulussen in The Voice Kids. Ze zong er ‘Dancing in the Sky’ van Dani and Lizzy, een eerbetoon aan haar overleden opa en hetzelfde nummer dat ze op zijn begrafenis zong. Nu brengt ze het nummer ook uit als debuutsingle. “Toen ik destijds opa vertelde dat ik zou deelnemen aan The Voice, vond hij dat geweldig”, legt ze uit. Dit weekend brengt de jonge zangeres haar single tijdens Genk on Stage.
 1. Dennis Hamers en Eendracht Termien ontvangen zaterdag KRC Genk voor eerste oefenduel: “We gaan de supporters een aangename partij serveren”
  voetbal derde nationale B

  Dennis Hamers en Eendracht Termien ontvangen zaterdag KRC Genk voor eerste oefenduel: “We gaan de supporters een aangename partij serveren”

  Naar goede gewoonte speelt derdenationaler Eendracht Termien zaterdag om 16 uur gastheer voor grote buur KRC Genk. Het is ook meteen het eerste officiële aantreden van Dennis Hamers als trainer van Termien. Na acht jaar Tomas Daumantas neemt de Maasmechelaar er de trainersfakkel over. “De grasmat ligt er als een biljart bij en onze spelers willen net als die van KRC Genk de toeschouwers op een aangename oefenpartij trakteren”, zegt Dennis Hamers.