De ex-partners verschenen beiden met hun advocaat voor de strafrechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
De ex-partners verschenen beiden met hun advocaat voor de strafrechtbank in Tongeren. © Mine Dalemans

Ex-partner van muzieklerares riskeert drie jaar cel voor zwaar partnergeweld: “Hij liet de hond me aanvallen en grijnsde van genot”

HasseltEen 38-jarige man uit Hasselt riskeert drie jaar cel omdat hij zijn partner jarenlang zwaar mishandelde. Het slachtoffer, een muziekleerkracht, getuigde hoe ze herhaaldelijk slagen incasseerde en vreesde voor haar leven. “Hij gaf de hond de opdracht om me aan te vallen. Ik werd gebeten en hij grijsde van genot.”

 1. UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieuwe eyecatcher (én brainstormruimte)
  Hasselt/Diepenbeek

  UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieu­we eyecatcher (én brainstorm­ruim­te)

  UHasselt heeft er op campus Diepenbeek aan het X-LAB sinds vandaag een echte ‘eyecatcher’ bij. Daar kwam in de vroege ochtend een hoofd uit cortenstaal aan van maar liefst 2.700 kilogram, en zeker 5 meter hoog, 5 meter lang, en 3 meter breed. Het hoofd is het werk van kunstenaar en Wellenaar Frits Jeuris en zal in oktober 2021 tevens als nieuwe brainstormruimte dienen voor professoren, studenten, en mensen uit het werkveld.
 1. Hasselt zet vernieuwingen binnenstad verder met oog op verbeterde toegankelijkheid
  Hasselt

  Hasselt zet vernieuwin­gen binnenstad verder met oog op verbeterde toeganke­lijk­heid

  Stad Hasselt zet ook in 2021 haar hernieuwing van het openbaar domein in de binnenstad verder. De Kortstraat, Hoogstraat en de Maastrichterstraat rondom het Borrelmanneke staan eerst op de planning. Daar wordt de bestaande bestrating opgebroken voor gloednieuwe kasseiverharding en grotere toegankelijkheid. Ook de heraanleg van de Dorpsstraat en de Minderbroedersstraat wordt, in de navolging van de gasontploffing, bekeken en voor dit voorjaar gepland.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis