Erik Bussé was een gekend figuur in de vliegwereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Bussé was een gekend figuur in de vliegwereld. © RV

Erik (62) laat vrouw en zoon achter na crash: “Hij kende alles van vliegtuigen, aan zijn ervaring kan het niet gelegen hebben”

Piloot Erik Bussé (62) zou een korte vlucht maken van Kiewit naar Zwartberg, in vogelvlucht zo'n 15 kilometer. Een route die hij bijna blindelings en al honderden keren had gedaan. Zaterdag haalde hij zijn Tipsy Nipper uit de jaren vijftig van stal, maar bij het opstijgen vatte de motor vermoedelijk vuur. Erik crashte in een tuin op nog geen tweehonderd meter van het vliegveld. “Hij groeide er op en vloog al van in zijn tienerjaren", vertellen vrienden. Een portret van een ervaren piloot die geliefd was in en rond zijn vliegclub.

  1. Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt
    Balen/Mol/Hasselt

    Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektri­sche treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

    De pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.