Erik Bussé was een gekend figuur in de vliegwereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Bussé was een gekend figuur in de vliegwereld. © RV

Erik (62) laat vrouw en zoon achter na crash: “Hij kende alles van vliegtuigen, aan zijn ervaring kan het niet gelegen hebben”

Piloot Erik Bussé (62) zou een korte vlucht maken van Kiewit naar Zwartberg, in vogelvlucht zo'n 15 kilometer. Een route die hij bijna blindelings en al honderden keren had gedaan. Zaterdag haalde hij zijn Tipsy Nipper uit de jaren vijftig van stal, maar bij het opstijgen vatte de motor vermoedelijk vuur. Erik crashte in een tuin op nog geen tweehonderd meter van het vliegveld. “Hij groeide er op en vloog al van in zijn tienerjaren", vertellen vrienden. Een portret van een ervaren piloot die geliefd was in en rond zijn vliegclub.

 1. Johan en Ashley stoten door in The Voice
  Leopoldsburg / Diepenbeek

  Johan en Ashley stoten door in The Voice

  De laatste duetten werden gezongen, hartverscheurende keuzes werden gemaakt en dé toptalenten voor de liveshows van The Voice van Vlaanderen zijn gekend. Volgende week trekken de twaalf kandidaten voor team Natalia, Koen Wauters, Jan Paternoster en Mathieu Terryn naar de liveshows. Twee Limburgers konden zich nog verzekeren van een stekje in de finale. Ashley (24) uit Diepenbeek stak een ticket voor de liveshows op zak in team Laura. Johan (38) uit Leopoldsburg is lid van team koen. De 37-jarige Sonny uit Kinrooi kan met dank aan de Q-luisteraars ook nog in de liveshows belanden.
 2. UHasselt wint Limburgse Persprijs 2022: “Mooie erkenning voor het knappe onderwijs en onderzoek aan onze universiteit”
  PREMIUM
  Hasselt

  UHasselt wint Limburgse Persprijs 2022: “Mooie erkenning voor het knappe onderwijs en onderzoek aan onze universi­teit”

  UHasselt mag zich de trotse laureaat noemen van de Limburgse Persprijs 2022. Ook ASL Group en Rigoreous werden in de bloemetjes gezet. “Deze Limburgse ondernemingen tonen elk op hun eigen manier de kracht en de impact van creatieve communicatie. Dat maatschappelijk aandeel valt niet te onderschatten”, zegt Johann Leten als gedelegeerd bestuurder van Voka.