Hasselt centrum opgeschrikt door een gasontploffing.
Volledig scherm
Hasselt centrum opgeschrikt door een gasontploffing. © Mine Dalemans

Enorme ravage na gasexplosie in centrum Hasselt: “Knal deed hele huis daveren”

HasseltZondag in de vroege vooravond werd een gaslek vastgesteld in de Minderbroedersstraat in Hasselt. De diensten kwamen massaal ter plaatse om het lek te onderzoeken, toen er omstreeks 19u30 plots een ontploffing volgde in het handelspand De Gouden Boon. De politie stelde daarom een veiligheidzone in, en evacueerde zeker 100 buurtbewoners met bussen naar de stedelijke sporthal. Kabinetsmedewerker Jan Wouters van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) bevestigt dat het gaslek rond 22u30 nog steeds niét gevonden is, maar dat de situatie onder controle is.

 1. Limburgse rijscholen draaien op volle toeren: “15.000 leerlingen uit verloren najaar, 8 keer méér bijkomende boekingen”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgse rijscholen draaien op volle toeren: “15.000 leerlingen uit verloren najaar, 8 keer méér bijkomende boekingen”

  Vanaf deze week zijn de rijscholen weer open. Allemaal zijn ze druk bezig om de geschrapte lessen van november en december snel weer in te plannen. Voor nieuwe leerlingen van Autorijschool Goossens in Houthalen, Heusden-Zolder, Beringen en Peer betekent dat een wachttijd tot april, wellicht zelfs juli. “De leerlingen van vorig jaar komen nu eerst aan de beurt”, klinkt het. Bij VAB Rijscholen gaat het niet sneller: zij moeten tot 15.000 Limburgse leerlingen herplannen. “De vele nieuwe boekingen? Die stuiten op een tijdsbuffer tot 1 maart.”
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers