Tegen eind 2022 zou het Limburgse spoorwegnet volledig elektrisch zijn voor wat de reizigerslijnen betreft.
Volledig scherm
Tegen eind 2022 zou het Limburgse spoorwegnet volledig elektrisch zijn voor wat de reizigerslijnen betreft. © Infrabel

Elektrificatiewerken tussen Hasselt en Mol blijven op schema

Hasselt/MolDe elektrificatiewerken aan de spoorlijn 15 tussen Hasselt en Mol verlopen volgens planning. Infrabel plaatste zo alvast 1.100 palen van de 1.250 in totaal. Ook de rijdraden van de bovenleiding werden al afgerold van Hasselt tot Leopoldsburg, op de zones van de bruggen in Beringen na. Die zones zullen in 2022 aan de beurt komen, nadat de rijdraden nu verder worden afgerold van Leopoldsburg richting Mol.

  1. Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor seks met minderjarige asielzoeker: “Ik was echt geschrokken van zijn leeftijd”
    PREMIUM
    Hasselt

    Vijftiger riskeert 18 maanden cel voor seks met minderjari­ge asielzoe­ker: “Ik was echt geschrok­ken van zijn leeftijd”

    In de Hasseltse strafrechtbank kwam deze ochtend een zaak voor van een 55-jarige beklaagde die een seksuele relatie aanging met een minderjarige asielzoeker. De beklaagde gaf de 17-jarige jongen geld, naar eigen zeggen uit medelijden en om sigaretten te kopen. De procureur des konings was het daar niet mee eens: “Het is duidelijk dat de beklaagde op zoek was naar een kwetsbaar slachtoffer om seks mee te hebben tegen betaling.” De zaak kwam op een aparte manier aan het licht.