Tegen eind 2022 zou het Limburgse spoorwegnet volledig elektrisch zijn voor wat de reizigerslijnen betreft.
Volledig scherm
Tegen eind 2022 zou het Limburgse spoorwegnet volledig elektrisch zijn voor wat de reizigerslijnen betreft. © Infrabel

Elektrificatiewerken tussen Hasselt en Mol blijven op schema

Hasselt/MolDe elektrificatiewerken aan de spoorlijn 15 tussen Hasselt en Mol verlopen volgens planning. Infrabel plaatste zo alvast 1.100 palen van de 1.250 in totaal. Ook de rijdraden van de bovenleiding werden al afgerold van Hasselt tot Leopoldsburg, op de zones van de bruggen in Beringen na. Die zones zullen in 2022 aan de beurt komen, nadat de rijdraden nu verder worden afgerold van Leopoldsburg richting Mol.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Hasselts vaccinatiecentrum deelt nog 120.000 boosterprikken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselts vaccinatie­cen­trum deelt nog 120.000 booster­prik­ken uit tot eind april 2022: “‘Gewone’ burger komt vanaf januari aan de beurt”

  Het Hasseltse vaccinatiecentrum zal, met het akkoord over de derde boosterprik voor iedereen, nog 120.000 burgers over de vloer krijgen tot eind april 2022. Mogelijk komen daar de verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel en de eerste prik voor kinderen bij, terwijl het vaccinatiecentrum één maand geleden nog naar een kleinere ruimte op Park H verhuisde. Toch blijft de organisatie kalm onder de toenemende druk. “Ook voor deze nieuwe stap in de vaccinatiestrategie ligt ons plan van aanpak klaar", zo klinkt het.