Illustratiebeeld stad Hasselt.
Volledig scherm
Illustratiebeeld stad Hasselt. © Borgerhoff

Eerste welkomavond voor nieuwe Hasselaren vindt deze donderdag plaats

HasseltInwoners in Hasselt die net nieuw zijn in de stad kunnen uitkijken naar heel wat welkomavonden in de nabije toekomst. Zo nodigt burgemeester Steven Vandeput (N-VA) de nieuwe inwoners in Kermt, Tuilt, Spalbeek en Stokrooie alvast uit op een eerste welkomavond op donderdag 21 oktober.

 1. Bart Renders (Hasselt) leidt zijn team naar herfsttitel: “Veel goesting om te promoveren”
  Volleybal tweede nationale

  Bart Renders (Hasselt) leidt zijn team naar herfstti­tel: “Veel goesting om te promoveren”

  VTI SafeSign Hasselt heeft zich na winst tegen Guibertin tot herfstkampioen in tweede nationale gekroond. De hoofdstedelingen hebben na acht wedstrijden twee punten meer dan Lint. Voor Hasseltcoach Bart Renders is dit een eerste stap in het plan voor dit seizoen. “We hebben een duidelijke ambitie: promoveren. Dit is een eerste succes, maar we zijn er nog niet. Ik verwacht nog veel van onder meer Borgworm en Lint. Maar deze herfsttitel nemen ze ons niet meer af”, vertelt Bart Renders.
 1. Trio krijgt drie maanden cel voor fraude met zonnepanelen
  Nieuwerkerken

  Trio krijgt drie maanden cel voor fraude met zonnepane­len

  Een 58-jarige aannemer uit Nieuwerkerken is net als twee keurders van zonnepanelen veroordeeld tot drie maanden cel en een boete van 3.000 euro. Samen vervalsten ze keuringsverslagen van acht zonnepanelen, waardoor klanten groene stroomcertificaten opstreken. Concreet werd er gesjoemeld met de datum waarop de panelen zouden geïnstalleerd zijn. Met behulp van onder meer luchtbeelden werd de waarheid aan het licht gebracht. Voor de twee keurders werd er wel uitstel uitgesproken wat de celstraf en 2.400 euro van de boete betreft. Netbeheerder Fluvius krijgt een schadevergoeding van 10.905 euro.