De leden van Chiro-KSA Lummen waren enkele van de eerste gearriveerde Pukkelpoppers op camping CHILL, maar bleven net zoals de andere Pukkelpoppers rustig op hun klapstoel zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
De leden van Chiro-KSA Lummen waren enkele van de eerste gearriveerde Pukkelpoppers op camping CHILL, maar bleven net zoals de andere Pukkelpoppers rustig op hun klapstoel zitten. © Karolien Coenen

Eerste Pukkelpoppers vinden weg naar camping Chill, die drie uur eerder dan voorzien deuren al opent: “Toch een veel rustigere start dan andere jaren”

HasseltNa twee jaar geduld keren de Pukkelpoppers vanaf vandaag éindelijk terug naar de festivalweide in Kiewit. Honderden festivalgangers vonden donderdagochtend dan ook meteen de weg naar de campings, die door de grote opkomst drie uur eerder openden dan voorzien. Een stormloop werd het niet, “maar wees gerust: dit is nog maar de stilte voor de storm”, lacht Leon Lambrichts, die dit jaar opnieuw — met zijn iconisch rode hoedje op — camping CHILL mee in goede banen leidt.

 1. Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfestival smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”
  Basketbal TDM 2B

  Oskar Giltay (BK Tongeren): “Met ons bommenfes­ti­val smeren we Hasselt BT een eerste nederlaag aan”

  In de derby tussen BK Tongeren en Hasselt BT konden de Ambiorixzonen in de slotfase van het eerste quarter een kloof slaan met bommen van Sam Proesmans en Yoann Hertay. Hasselt BT kon het Tongerse bommenfestival niet afstoppen. Het werd een ruime 90-73-overwinning in een sfeervolle Pibo. T1 Sacha Massot liet zijn jonge talenten opdraven met een opmerkelijke rol voor de 15-jarige center Oskar Giltay.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 3. Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”
  PREMIUM

  Laatste Limburgse mijn ging dertig jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: “Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten”

  Het verhaal van onze Limburgse steenkoolmijnen eindigde exact dertig jaar geleden met de sluiting in Zolder. Agostino Mele (86) - een van de oudste nog levende mijnwerkers van ons land - graaft nog één keer diep in zijn geheugen. Om precies te zijn: zo’n 800 meter diep. “Mijn mama gaf me drie zakken zout mee. ‘Dat hebben ze niet in België’, dacht ze.”
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.