De sfeerlichten op de Groene Boulevard in Hasselt komen er weer aan.
Volledig scherm
De sfeerlichten op de Groene Boulevard in Hasselt komen er weer aan. © Mine Dalemans

Eerste kerstlichtjes fleuren Groene Boulevard in Hasselt op

HasseltGoed nieuws voor de Hasselaren die hun stad graag éxtra gezellig zien, want de sfeerlichtjes in de bomen van de Groene Boulevard op de kleine ring komen er weer aan. Zo zijn de stadsdiensten dinsdag alvast begonnen met de eerste lichtjes.

 1. Van meer groen en water tot extra verkeersveiligheid en rust: zo wil Zonhoven één van de groenste centra in Limburg worden
  PREMIUM
  Zonhoven

  Van meer groen en water tot extra verkeers­vei­lig­heid en rust: zo wil Zonhoven één van de groenste centra in Limburg worden

  In het voorjaar starten de voorbereidingen voor de vergroening in Zonhoven rond het gemeentehuis, de kerk en het Kioskplein. De Roosterbeek wordt vanaf dan opengelegd, en er komt een nieuwe fietsverbinding, meer groen en extra speel- en zitelementen. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken aan de beek tegen eind 2024 afgerond. “We willen één van de groenste centra van Limburg worden”, zo klinkt het ambitieus.
 2. Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been
  Hasselt

  Eerste weekend van Winterland brengt 17.000 bezoekers met coronapas én mondmasker op de been

  Het eerste weekend van Winterland op het Hasseltse Kolonel Dusartplein zit erop. Met de komst van de verstrengde maatregelen koos de organisatie ervoor om met een geldige coronapas én mondmasker te werken. “Verschillende bezoekers moesten we daardoor weigeren, maar toch landen we dit weekend neer op 17.000 bezoekers. Een mooi resultaat”, aldus organisator Maurice Schoenmaeckers.
 3. Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-werken in voor 3.669 werkzoekenden
  Hasselt

  Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven schakelen jobcoach wijk-wer­ken in voor 3.669 werkzoeken­den

  De stad Hasselt heeft samen met de gemeenten Diepenbeek en Zonhoven via de projectvereniging Wijk-werken Midden Limburg een jobcoach wijk-werken aangeworven. Zij moet de 3.669 niet-werkende werkzoekenden in de gemeenten vlotter begeleiden naar een duurzame job. Bedrijven en gemeenten die beroep doen op zo’n wijk-werker, betalen mee aan het systeem. “Zo investeren bedrijven en gemeenten mee in kansen voor langdurige werkzoekenden”, klinkt het.
 4. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.