Het Jessa Ziekenhuis controleert de eerste vaccins voor het woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Het Jessa Ziekenhuis controleert de eerste vaccins voor het woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Sint-Truiden. © Mine Dalemans

Eerste 7.000 vaccins voor Limburgse woonzorgcentra toegekomen in Jessa Ziekenhuis

Hasselt/Sint-TruidenDe eerste lading Pfizer-vaccins voor Limburg is dinsdagmiddag onder politiebegeleiding in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis aangekomen. De 7.000 vaccins werden eerst 75 graden onder nul opgeslagen in de speciale diepvriezer, om in de namiddag zo’n 190 vaccins te ontdooien en te controleren. “Deze lading gaat komende donderdag naar de bewoners van WZC Triamant Haspengouw in Sint-Truiden, dat het eerste spuitje in Limburg zal krijgen”, zegt Elke De Troy, hoofdapotheker van Jessa.

 1. Eerste Limburgse vaccinatiecentra vanaf 1 februari operationeel: “We willen 20.000 vaccins per dag toedienen”
  PREMIUM
  Limburg

  Eerste Limburgse vaccinatie­cen­tra vanaf 1 februari operatio­neel: “We willen 20.000 vaccins per dag toedienen”

  Tegen 1 februari zullen de acht eerstelijnszones in Limburg over één operationeel vaccinatiecentrum beschikken in de strijd tegen het coronavirus. Bedoeling is dat alle vaccinatiedorpen in onze provincie vanaf 15 februari startklaar zijn. In totaal zullen dat er minstens zestien zijn. Het zorgpersoneel van de eerstelijnszones zal er als eerste aan de beurt komen, bij wijze van oefening. Vanaf maart kan de ruime Limburgse bevolking een coronaprik krijgen. “We mikken erop om dan zo’n 20.000 vaccins per dag toe te dienen in onze provincie”, klinkt het.
 2. UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieuwe eyecatcher (én brainstormruimte)
  Hasselt/Diepenbeek

  UHasselt plaatst stalen kunstwerk aan X-LAB als gloednieu­we eyecatcher (én brainstorm­ruim­te)

  UHasselt heeft er op campus Diepenbeek aan het X-LAB sinds vandaag een echte ‘eyecatcher’ bij. Daar kwam in de vroege ochtend een hoofd uit cortenstaal aan van maar liefst 2.700 kilogram, en zeker 5 meter hoog, 5 meter lang, en 3 meter breed. Het hoofd is het werk van kunstenaar en Wellenaar Frits Jeuris en zal in oktober 2021 tevens als nieuwe brainstormruimte dienen voor professoren, studenten, en mensen uit het werkveld.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug